Lavkarbo rømmegrøt


Mmmmmmm, første forsøk på en rømmegrøt, og så ble den såååå god!

rømmegrøt

Du trenger:
1 boks rømme (dere i Norge bør bruke Rørosrommen!)
2,5 dl fløte
1 dl vann
2 ts Xanthan Gum (kjøpes på iHerb)
1 klype himalayasalt salt
1 ss gelatinpulver (kan utelates)

Varm opp rømmen, ha så i fløten og rør godt.
Bruk gjerne en blenderflaske med blenderball og miks vannet med xanthan gum (den klumper seg så lett). Ha det i rømmen og rør det ut skikkelig. La det hele bli godt og varmt.

Jeg kjørte faktisk en liten runde med stavmikseren da det var noen klumper i grøten. Anbefales!

Serveres med et strø kanel, en smørklump og søtning etter behov. Jeg brukte sukrin pluss i min som falt i smak. Tipper kokosblomstsukker også kan være utrolig godt. Det skal jeg prøve neste gang!

lavkarbo rømmegrøt

16 Comments

  1. June 10, 2013    

    Hei Melissa! Første gang jeg legger igjen en kommentar hos deg, men har fulgt deg en stund og synes bloggen din er veldig fin og enormt inspirerende:))

    Jeg er selv akupunktør og har drevet klinikk i Bergen siden 1999, har arbeidet mye med allergier og intoleranser. Med mye forandringer og nye opplysninger hva gjelder kost osv følte jeg behov for faglig påfyll så for øyeblikket tar jeg kostveileder på Tunmed med eksamen i oktober., spennende! Og et utrolig givende studie:) Jeg liker å være fysisk aktiv, men med en stor gutt og en liten føler jeg noen ganger for å unnskylde meg og droppe treningen, da tar jeg en titt på bloggen din og vips…er jeg ute og trener! Så takk for positiv blogging:)

    Et spørsmål….tror du xantam gum kan byttes ut med Johannesbrødkjernemel i rømmegrøten?

    Ha en fin dag! Hilsen Linn-Cathrin

    • June 10, 2013    

      Hei Linn-Cathrin!

      Så gøy å høre at du studerer ved Tunsberg. Ja, det er enormt spennende!!!!

      Ang xanthan gum så kan du FINT bruke JBKM istedet. Vi har ikke det her i SPania så jeg må bruke XG.

      Ha en fin dag du også!

      melissa*

  2. June 10, 2013    

    Du kan å friste! Så veldig deilig ut. Og rørosrømme er jo bare himmelgodt. Blir fort litt ekstra fristende når man er på challenge og ikke har lov.. 😉

    • June 10, 2013    

      Uæææ, er du på paleochallenge eller?

  3. June 10, 2013    

    Yes! (Nevnte det vel så vidt i paleo-innlegget mitt). Går så det suser, føles bra!

  4. Melissa Melissa
    June 10, 2013    

    Ane, selvfølgelig er du det. Blandet deg med en annen i farta nå. Godt skrevet forresten om paleo challenge!
    Har tenkt på det selv mange ganger, både ta en challenge og skrive om det. Da linker jeg inn til deg i så fall. Ingen vits å finne opp kruttet på nytt heller!!

  5. June 11, 2013    

    ÅH! så! godt!
    Har alltid elsket rømmegrøt, men det begynner jo å bli endel år siden jeg spiste det sist. Din høres fantastisk ut, og så godt å slippe alt melet!

    • June 11, 2013    

      Du kan jo lage den med mandelmelk da Ragnhild? Har tenkt å prøve meg på det en dag. Lage melken selv og sile den av litt tykk, kanskje?

  6. Mona Mona
    June 11, 2013    

    Å det så godt ut

  7. Imse Imse
    June 11, 2013    

    Morn!
    Blir det bedre med xanthan gum enn johannesbrødkjernemel? Jeg spiser sjelden slik grøt, liker ikke konsistensen som blir helt annerledes enn slik jeg husker for eksempel fløyelsgrøt.
    Jeg pleier å lage grøt med fløte/rømme, kokosmel, linfrø evt andre frø og litt jbkm. Da blir det ikke så verst, men det er ikke så ofte jeg lager det heller. Jeg er nok bare glad til at jeg har vendt meg av slik mat som minner meg om maten jeg gikk opp av( semulegrøt, fløyelsegrøt og grøss og gru)!!

  8. Melissa Melissa
    June 11, 2013    

    Aner ikke, får ikke tak i JBKM her i Spania så jeg bestiller XG fra USA.
    Jo, konsistensen blir litt sånn…. “gummi” på en måte om du bruker for mye XG. Jeg tipper du fint kan bruke bare bittelitt og evt kanskje litt fiberhusk om den ikke tykner skikkelig?
    Hehe, enig med deg, har vel vendt av meg grøt og sånt, men fikk plutselig lyst på det da jeg så Gry Hammer la ut en surdeigsopprskrift på rømmegrøt, men så var jeg så utålmodig at jeg måtte finne på noe annet imens…
    Sees neste uke!

  9. Nina Bakke Nina Bakke
    June 11, 2013    

    Det så godt ut!

  10. June 11, 2013    

    Mandel-“rømme”-grøt var en smart ide ja! Det skal jeg prøve!!

    • June 11, 2013    

      Si ifra hvordan den blir da!

  11. May 12, 2014    

    Ah, inspirasjon! I praksis rømme og fløte dette her da, metter den virkelig så lenge? definitivt verdt et forsøk!

    • May 13, 2014    

      Den er så tung i magen atte!

No Pings Yet

  1. Nydelig kokosgrøt - lavkarbo og melkefritt - Insulinfri on September 25, 2014 at 17:04
  2. Nydelig kokosgrøt - lavkarbo og melkefri - Insulinfri on September 25, 2014 at 17:06

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen