Lavkarbo “mykbrød”


Haha, jeg må le. Det skulle helst stå lavkarbo knekkebrød, men det ble alt fra sprøtt! Heller mykt og flatt brød, haha. Men det funket fint med pålegg på selv om det må bli litt justeringer til. Jeg hadde nok i for mye egg siden alt ble mykt. Jaja, det var sunt i allefall! Jeg gir ikke opp, jeg skal nok få laget en oppskrift på knekkebrød. Neste gang får jeg titte i boken til Cecilie tror jeg, det er så mange som har fortalt meg etter å ha kjøpt boken hennes at oppskriftene hennes er så gode, smakfulle og lette.

Du trenger
4 egg
1 dl fiberhusk
2 ss fiberhusk
1 ss chiafrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
En klype himalayasalt

Slik gjør du
Bland chiafrøene og fuberhusken med vannet og la det svelle i noen minutter.
Bland alt det andre i en kjøkkenmaskin (eller for hånd om du vil bruke armmusklene!) og ha i den “svellede” blandingen til slutt.

Kle en form med bakepapir og hell i røren. Sett i ovnen på 170 grader i ca 10 minutter. Følg med, for når den stivner tar du ut formen og bruker et pizzahjul til å lage ønskede ruter. Sett det inn i ovnen igjen i noen minutter så de stekes helt ferdig.

Ta de ut og la de avkjøle seg godt før du brekker de opp.

Serveres med godt pålegg med de du er glad i. På bildet under har jeg masse smør, avokado, paprika og majones over. Nom nom!

Om noen har noen forslag til bedre oppskrifter er jeg veldig åpen for det altså! For jeg er ingen knekkebrødbaker for å si det sånn.

15 Comments

 1. August 27, 2012    

  Heisann. jeg synest disse http://elisabethborgund.blogspot.no/2012/04/knekkebrd-med-goji.html er supergo. Litt usikker på om de er lavkarbo, men det vet sikkert du 🙂
  Du kommer sikkert til å få masse oppskrifter tenker jeg, det finnes jo utallige varianter. Klem

  • August 27, 2012    

   Supert, skal inn og sjekke! Takk!

 2. Katrine Katrine
  August 27, 2012    

  Jeg lager knekkebrød ofte, og blir like fornøyd hver gang:) Det jeg har i er: solsikkekjerner(knuste),solsikkekjerner(hele),gresskarkjerner,linfrø(knuste),linfrø(hele),sesamfrø(knuste),sesamfrø(hele),friberhusk,vann,maldonsalt. Jeg bruker en del av hver, har ingen eksakt mengde, men det blir like bra hver gang:) Jeg har i litt hele frø og litt knuste med stavmikser for det blir “mel”, samtidig så utnytter jeg da alt frøet har å by på, f.eks omega3 i knuste linfrø. Jeg lar deigen svelle i ca.10minutter før jeg steker de på brett i ovnen i ca.20minutter. Jeg skjærer dem da opp og steker videre på varmluft. De blir sprø etter en stund, bare følg med så de ikke blir brent. De smaker nydelig hver eneste gang:)

 3. Birgit Birgit
  August 27, 2012    

  Har sett egne oppskrifter på slike myke brød som du har laget, så det ble vel ikke helt feil ;-). Prøv å lage vaflene til Cecilie, de smaker kjempegodt sammen med et glass smoothie :-)!

  • August 27, 2012    

   Joda, dette funket jo helt fint som et slags brød, men neste gang får jeg prøve meg på noe som faktisk blir sprøtt, haha

 4. August 28, 2012    

  Synes det ser supergode ut jeg! 🙂

 5. ellen ellen
  August 28, 2012    

  Ser at du har brukt chia frø her-har prøvd å lete,men finne mer om chai frø i bloggen din…Har du blogget om det?
  Har lyst å lære mer om det=)

 6. amy amy
  August 29, 2012    

  et godt tips er å rute opp knekkebrødene halvveis under steking, så ha ovnen på gløtt og stek knekkebrødene i ca 30 min med døren åpent så de blir tørre og spør! gjør dette hver gang jeg baker knekkebrød! 🙂
  så må de oppbevares i en metallboks feks. plastikk gjør de myke.

  🙂

 7. August 29, 2012    

  Hahaha, jeg er på jakt etter et godt lavkarbobrød, så kanskje jeg skulle prøve disse. Fine matpakkeskiver ;)PS!Flott blogg, her kommer jeg tilbake:)

  • August 29, 2012    

   Madeleine, disse er faktisk perfekt til matpakken! Jentene mine har fått det hver dag nå med masse smør, naturlig kalkun (fra slakteren) og hvit geitost på.

   • August 29, 2012    

    Så koselig at du liker bloggen, velkommen tilbake skal du være anytime!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.