lavkarbo iskrem

Jeg tipper det er flere som er usikre på hva som skal serveres på julaften til dessert? For riskrem, som sikkert flere av oss har vokst opp med er ganske høykarbo. Det smaker jo skikkelig godt, men det setter blodsukkeret i sving, noe mange sikkert ikke har lyst til å oppleve etter en god julemiddag. Hvorfor ikke lage noe annet til dessert på julaften?

Det finnes flere oppskrifter på sukkerfri iskrem på diverse blogger, så ikke arrestér meg om jeg har en veldig lignende å dele med dere. Dette er noe jeg vanligvis ikke pleier å måle opp, for jeg tar den litt på slump, men sånn sirkus har jeg laget denne iskremen som er enkel å lage og går under lchf.

Du trenger:
3 dl kremfløte med høyt innhold av fett
3 økologiske eggeplommer
Søtning
Vaniljepulver

Pisk kremfløten sammen med søtning. Her kan du bruke sukrinmelis eller steviasukker om du vil ha den lavkarbo. Ellers kan du bruke lønnesirup om du vil ha den naturlig. Opp til deg. Jeg har laget med sukrinmelis denne gangen for å gi en sukkerfri variant, men vanligvis når barna skal få den bruker jeg lønnesirup. Jeg smaker til etterhvert. Prøv deg frem. Bruker du sukrinmelis kan det holde med 3 ss. Lønnesirup, det samme.
Ha i vaniljepulver, jeg pleier å bruke 1 tskj. Bland alt sammen og smak på kremen. Mmmm, godt!

Hell deretter alt i en form og legg sølvfolie over så det ikke danner seg iskrystaller. Rør gjerne litt i isen mens den står i fryseren. Ca hver halvtime eller når du husker på det.

sukkerfri iskrem

Varm forsiktig opp bringebær og ha over isen rett før servering.
Velbekomme!