iskake

Jeg har prøvd meg på utallige ostekaker i håp om å gjøre de om til lchf-vennlige, men jeg føler ikke at jeg har lykkes skikkelig. Så da ble det iskake istedet, og DEN ble bra!
Jeg har brukt kjeks i oppskriften under, men det går også fint med kvernede mandler (uten skall) som bunn, men da smuldrer bunnen seg opp lettere har jeg erfart og blir ikke tørr. Det er et fint kjeksutvalg på iHerb, og jeg fant noen laget med kokosblomstsukker.

Iskaken må stå i fryseren over natten forresten, så dette er ikke noe man kan spise med en gang – dessverre!

Du trenger:
Ca 4 dl knust kjeks (finn det du tåler, kvern mandler eller bak selv)
1 stor ss smør

4 egg
3 dl kremfløte
5-6 ss sukrinmelis
2 dl med kremost
½ lime, om du vil!

Slik gjør du:
Knus kjeksen og smelt smøret. Bland dette godt sammen og trykk ned i en bunn. Jeg kledde formen med bakepapir, da er det lettere å ta iskaken ut av formen.
Nå skiller du eggene og pisker marengs av hviten. Sett tilside.
Pisk kremen og sukrinmelisen. Om du ikke liker sukrinproduktene, bytter du ut med for eksempel stevia eller kokosblomstsukker. Sett tilside.
Bland kremosten med eggeplommene.
Ha nå alle tre delene sammen og bland godt. Smak på den, trenger den mer søtt? Eller kanskje noen dråper med lime? Det er også godt med vaniljepulver i.

Bre kremen over bunnen og sett i kjøleskapet over natten.

Enjoy!