Lavkarbo iskake

iskake

Jeg har prøvd meg på utallige ostekaker i håp om å gjøre de om til lchf-vennlige, men jeg føler ikke at jeg har lykkes skikkelig. Så da ble det iskake istedet, og DEN ble bra!
Jeg har brukt kjeks i oppskriften under, men det går også fint med kvernede mandler (uten skall) som bunn, men da smuldrer bunnen seg opp lettere har jeg erfart og blir ikke tørr. Det er et fint kjeksutvalg på iHerb, og jeg fant noen laget med kokosblomstsukker.

Iskaken må stå i fryseren over natten forresten, så dette er ikke noe man kan spise med en gang – dessverre!

Du trenger:
Ca 4 dl knust kjeks (finn det du tåler, kvern mandler eller bak selv)
1 stor ss smør

4 egg
3 dl kremfløte
5-6 ss sukrinmelis
2 dl med kremost
½ lime, om du vil!

Slik gjør du:
Knus kjeksen og smelt smøret. Bland dette godt sammen og trykk ned i en bunn. Jeg kledde formen med bakepapir, da er det lettere å ta iskaken ut av formen.
Nå skiller du eggene og pisker marengs av hviten. Sett tilside.
Pisk kremen og sukrinmelisen. Om du ikke liker sukrinproduktene, bytter du ut med for eksempel stevia eller kokosblomstsukker. Sett tilside.
Bland kremosten med eggeplommene.
Ha nå alle tre delene sammen og bland godt. Smak på den, trenger den mer søtt? Eller kanskje noen dråper med lime? Det er også godt med vaniljepulver i.

Bre kremen over bunnen og sett i kjøleskapet over natten.

Enjoy!

8 Comments

 1. Solveig Solveig
  September 23, 2014    

  Kaken ser kjempegod ut! Det er så mange oppskrifter på lavkarbokaker/kjeks, men for de av oss som ikke tåler hverken casein/myse, eggeplomme-/hvite, mandler/nøtter eller korn (inkl ris og mais) så er det heller labert… Jeg har også store problemer med å spise frukt/bær. Magen slår seg vrang (og jeg går dessuten fort opp i vekt, 3-4 kg, gjerne i løpet av en uke hvis jeg legger inn litt frukt hver dag). Jeg har lekk tarm (har fremdeles forhøyet zonulinverdier) etter 2,5 år på lavkarbo og det å spise har etter hvert blitt veldig problematisk. Å spise ute eller sammen med noen er ikke akkurat det letteste jeg gjør. Noen tips til kakeoppskrift??

  • September 24, 2014    

   Nei huff, det blir ikke særlig lett da!
   Skal tenke på det, men fortell meg hva du KAN spise imens. Hva med noen frøtyper? Chia? Spiret bokhvete? Fiberhusk? Kakaopulver, kokosolje, kakaosmør? Noen typer søtning? Stevia? Eller sukrin? Så skal jeg se hva jeg kan finne på. Er ikke så kreativ om dagen, men bare moro å bli utfordret også da!

 2. September 24, 2014    

  mmmm…nam 🙂

 3. September 25, 2014    

  Nei, guri! Denne her så bare helt fantastisk god ut!! Så flink du er altså 🙂

  • September 25, 2014    

   Den var nammis, ja!

   Takk 🙂

 4. Malene Malene
  September 25, 2014    

  Link til kjeksene? 🙂

 5. September 30, 2014    

  Oii, nam så delig det ser ut <3 ! Jeg skal teste ut! Når jeg får tid, hihi! Og du? Gratulerer så masse med nytt på bloggen- liker det kjempegodt !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.