Lavkarbo hamburgerbrød

Woop woop! Disse ble gode!

lavkarbo hamburgerbrød

Tok det litt på gefülen her og oppskriften kan nok bedres, men deler likevel for det falt i smak hos oss voksne. Barna var litt skeptiske, muligens fordi de var så mørke i fargen. Neste gang får jeg bruke et lyst mel og strø litt sesamfrø på toppen i håp om at det kan ligne mer på de hvite hamburgerbrøene som selges i butikken.

Du trenger:
2 økologiske egg
1 ss mandelmel (jeg brukte Funksjonell Mat sitt mel)
1 tskj bakepulver
1 ss fiberhusk
Ca 1 dl revet ost
1 tskj urtesalt

Bland alt sammen i en bolle og la det trekke i 5 minutter. Fiberhusken sveller når den kommer i kontakt med væske så la røren stå og tykne litt.
Ha små klatter (jeg fikk 4 klatter) på et bakepapir og stek i ovnen i ca 10 minutter på 180 grader. Til de blir gylne. Ta de ut og la de kjøle seg litt ned før du forsiktig skjærer de på langs og bruker de som hamburgerbrød.

Fyll på med det du liker best; salatblad, tomat, agurkskiver, sennep osv. Mulighetene er mange! Kanskje du har en favoritt?

6 Comments

  1. August 22, 2014    

    Åh, digger at du er så kreativ og flink- og deler med meg, hihi! Tusen takk ! PS: Du vil ikke tro det: Kiropraktortime er bestilt- og jeg kan nesten ikke vente med å få en full body-scanning. Og gruer meg! Jeg var i et fantastisk møte med kiropraktoren (min) ifht nettverksbygging osv og hehe… jeg tror han så mange skjevheter/rare ting med meg, hahah!

    • August 22, 2014    

      Åååå, godt å høre! Du trenger nok en sjekk skal du se! Gleder meg til å høre hvordan det har gått! Tvi tvi! Klem!

  2. Ellen Ellen
    August 22, 2014    

    Skal prøve dette til pulled pork i morgen 🙂
    Takk og god helg 🙂
    Ellen

    • August 23, 2014    

      Åååå, det hørtes godt ut! Si ifra hvordan de ble da! Og god middag!

  3. Ragnild Ragnild
    September 9, 2014    

    Nå lager jeg disse deilige “rundstykkene” for andre gang – dobler porsjonen – og tilsetter flere spisskjeer med malte mandler/ mandelmel enn det som står i oppskriften. Som en test – frøs jeg ned en – tok den ut av frysene i morges og spiste den til lunch. Supergod fremdeles 🙂

    • September 9, 2014    

      Lurt! Takk for tipset, det må prøves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen