Løksuppe kan man sikkert gjøre på skikkelig gourmet vis, men også på en latmannsvis. Den siste pleier jeg å lage. Dere vet, tidsklemma!
Du trenger:
Kraft
Masse løk + litt hvitløk om ønskelig
Ost
Skjær løken i strimler og brun den godt i rikelig med smør eller kokosolje. Når den begynner å bli myk og få farge, heller du over ferdiglaget kraft og sper på med ekstra vann om kraften er sterk. Smak til med salt og pepper.
Riv ost og ha over, gjerne i en kopp, det er deilig å drikke suppen!
Jeg klarte å skjære av meg tuppen av tommelen mens jeg rev osten, så det ble en liten demper på nytelsen av løksuppen. Mens jeg satt der med et blodig plaster spurte Aleksander om det var verdt det. “Absolutt!” fikk han tilbake.
Såret gror overraskende fint. Litt høye doser med C-vitamin og sink gjør susen. Om noen skulle lure 🙂
Akkurat samme kutt som jeg hadde dagen derpå når dere var hos meg … snufs kjempevondt 🙁
Vanskelig å pusse tenner, vaske håret og skjære grønnsaker uten tommel skal jeg si! Men den er bedre nå heldigvis.
Au, den tommelen så vond ut!
Løksuppe er godt, også hurtigvarianten. Jeg lager min som egg drop soup: Steker litt løk, heller over kraft, litt ingefær og pepper og heller i vispede egg mens jeg rører med to spisepinner. Deilig og veldig mettende suppe.
Ser godt ut!
NAM! Den så god ut *må prøves*
Smaker deilig og metter godt 🙂