Lag muslien selv


Det er kjempelett å lage egen musli, og her kommer en oppskrift jeg lagde for en tid tilbake, men det er først nå den er blitt slik jeg liker den aller best. Konsistensen er fin å spise alene men utrolig god i yoghurter/mandelmelk.

Du trenger:

Ca 2 dl av hver frøsort du har tilgjengelig
2 ss kokosolje
2 dl vann
2 ss Sukrin pluss (eller annen søtning)
2 klyper himalayasalt
Et lite dryss med ceylankanel

Jeg har hatt i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og revet kokos denne gangen. Forrige gang hadde jeg også gresskarfrø, det ANBEFALES! (Dette kan du fint tilføre uten å tilføre mer vann, jeg gikk tom denne gangen)

Slik gjør du:
Sett ovnen på 130 grader, gjerne varmluft.
Bland alt sammen, rør godt.

Hell i en stor form og sett i ovnen. Nå må du følge med så de ikke brenner seg!
Hvert 10. minutt ca så må du vende blandingen. Den blir tørrere og tørrere derfor er det viktig å vende om ofte. Til sammen stod min blanding i en time.

Ta formen ut av ovnen når det er stekt nok for deg, og la den kjøle seg godt ned. Helles i store Norgesglass e.l.

Muslien er utrolig god i yoghurt, men også god som snacks. Tilsett noen gojibær og hampfrø så er den super som en energigiver når det trengs. Perfekt for å mette magen om det er lenge til lunsj.


Om dere vil se en video om frokostblandinger, så ta en titt på denne:


Skummelt, ikke sant?

18 Comments

 1. September 6, 2012    

  Ser godt ut!:) Men hva tenker du om bløtlegging og tørking av frø og nøtter før man spiser dem, for å fjerne enzymsperrer og antinæringsstoffer? Før var det sjelden jeg gadd å gjøre det, men nå bløtlegger jeg ALT. Og siden vi spiser en del mer nøtter enn andre så merker forskjell på magen, at nøttene er mer fordøyelig på den måten. Har tenkt å skrive et innlegg om dette, må bare få tid først, er så mye her for tiden.

 2. September 6, 2012    

  Bare et par tips:

  Nå muslien er blitt kald så tilsett mer godt som for eks hampfrø, kakaonibs osv.
  Bruker du muslien i yoghurt for eks kan du tilsette litt chiafrø.

  melissa

 3. September 6, 2012    

  Hei Anita

  Jo, jeg tenker at når det er superhektisk hos oss og jeg prøver bare å holde hodet over vann med full jobb, to barn, studier osv osv, så bløtlegger jeg når jeg husker det. Det går veldig i perioder skal jeg innrømme. Er kjøkkenet bomba så er det ikke plass og jeg gidder ikke. For jeg har ikke telling lengre på hvor mange ganger jeg har bløtlagt og så har jeg ikke fått brukt det… flaut!

  Nøtter pleier jeg å bløtlegge før jeg bruker de i maten, spesielt når jeg skal lage rå kake.
  Når du har skrevet om det si ifra til meg, for da blir jeg sikkert inspirert til å bløtlegge ALT 😉

  Takk for påminnelsen! Tror jeg skal hjem og bløtlegge et eller annet i kveld altså!

  klem

 4. September 6, 2012    

  Så herlig dette så ut! Ingen kjøpemusli kan måle seg med hjemmelaget!:)

  • September 6, 2012    

   Så du videoen forresten? Grusomt.. Ysj, tenk at jeg spiste corn flakes da jeg var lita.. “Alle” gjorde jo det!

 5. Birgit Birgit
  September 6, 2012    

  Nam, og så stabilt blodsukker du får etter å ha spist dette :-). Angående bløtlegging, hvis en skal bruke frø i musli bør en vel bløtlegge og så tørke etterpå. Noen som vet? 🙂

  • September 6, 2012    

   Kanskje noen vil skrive om dette på bloggen sin? Jeg vet ikke nok om tema så jeg vil ikke ta på meg jobben.

 6. Ellinor Ellinor
  September 6, 2012    

  Superviktig med bløtlgging av alle frø og nøtter ,tørkes i ovn over natta med døra på gløtt ca 50 gr . Hvis du ikke har dehydrator da ? 🙂

  • September 6, 2012    

   Har ennå ikke fått med dehydrator nei. Bra med litt feedback på dette! Jeg blir i allefall engasjert til å begynne å bløtlegge oftere!

 7. September 7, 2012    

  Så godt det ser ut!! Jeg liker å lage alle slike ting ra bunn, det er jo så mye dårlig man kan kjøpe..

 8. ellen ellen
  September 7, 2012    

  Min nye favoritt på gresk yoghurt!takk;)

 9. September 8, 2012    

  Jeg spiser en håndfull av dette i ny og ne, smaker jo kjempegodt! Barna mine er ikke såååå begeistret men om jeg har oppi nok goji så spiser de det 🙂

 10. Imse Imse
  September 20, 2012    

  Slik musli er veldig godt, spiser den gjerne sammen med tykk kokosmelk som jeg har i litt sitronsaft( smaker mye mere yoghurt).
  Jeg bruker nøtter i, men orker ikke å bløtelegge de, nok med å holde hodet over vannet.

 11. Erika Erika
  February 26, 2013    

  Hei.
  Jeg ble så glad da jeg fant bloggen din, jeg bor nemlig i Madrid og synes det kan være vanskelig å finne lavkarbo-produkter her, i det minste hva de heter på spansk! I det siste har jeg blitt inspirert av lavkarbo-trenden i Norge og Sverige til å prøve det selv. Jeg trener hver dag, elsker å føle meg sprek og sterk og å spise bra mat. Derfor har jeg lyst til å bli enda litt mer sunn, kutte ut sukker med naturlig sukker, spise mindre karbohydrater etc. Har lyst til å prøve noen av disse lavkarbo-oppskriftene snart, men mitt eneste problem er da; hvor finne disse produktene, og hva heter de på spansk? Jeg har sett et alternativ til Sukrin, som heter Endulnat, det koster jo også halvparten så mye, men jeg finner ikke så mye informasjon om det, har du prøvd det? Og ellers, hvor finner man fiberhusk eller erstatning til dette, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, gojibær, og hva heter det på spansk? Hadde vært til stoooor hjelp hvis du kunne svart meg på dette. Er i Albir 1 gang i måneden på jobbreise også, så kunne evt stikket innom Helsekosten:) Men prøver helst å finne alternative spanske lavkarbo-varer, eller tror jeg det kan bli ganske dyrt (vet at sukrin selges for 10€ i spania f.eks.)

  Venter spent på svar:)
  klem

  • February 26, 2013    

   Hei!

   Du får si ifra når du skal til Albir neste gang så kan du komme innom.
   Jeg må bestille mye fra England og USA for jeg får ikke tak i så mye her i SPania. Fiberhusk er skikkelig dyrt også.. men frø og nøtter selges jo mange steder.. det er vel ikke en helsekost der du bor da? Ellers kan du sjekke ut Carrefour, de har mye økologisk.

   Ja, sukrin er dyrt her. Det er et alternativ som heter Alternasweet og er ganske lik sukrin pluss.

 12. Nina Ch Nina Ch
  March 24, 2013    

  Hei:-)

  For deg som bor i Madrid, så kan du jko kjøpe det meste på Ibay:-)
  Der er prisene langt under de norske! Jeg er superfornøyd med utvalget og prisene:-)
  Blir veldig inspirert av alle oppskriftene dine Melissa!

  • March 24, 2013    

   Det gleder meg Nina 🙂

No Pings Yet

 1. Stabilt frokostinntak! | Melissa Spania on March 8, 2015 at 09:05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.