Det er kjempelett å lage egen musli, og her kommer en oppskrift jeg lagde for en tid tilbake, men det er først nå den er blitt slik jeg liker den aller best. Konsistensen er fin å spise alene men utrolig god i yoghurter/mandelmelk.

Du trenger:

Ca 2 dl av hver frøsort du har tilgjengelig
2 ss kokosolje
2 dl vann
2 ss Sukrin pluss (eller annen søtning)
2 klyper himalayasalt
Et lite dryss med ceylankanel

Jeg har hatt i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og revet kokos denne gangen. Forrige gang hadde jeg også gresskarfrø, det ANBEFALES! (Dette kan du fint tilføre uten å tilføre mer vann, jeg gikk tom denne gangen)

Slik gjør du:
Sett ovnen på 130 grader, gjerne varmluft.
Bland alt sammen, rør godt.

Hell i en stor form og sett i ovnen. Nå må du følge med så de ikke brenner seg!
Hvert 10. minutt ca så må du vende blandingen. Den blir tørrere og tørrere derfor er det viktig å vende om ofte. Til sammen stod min blanding i en time.

Ta formen ut av ovnen når det er stekt nok for deg, og la den kjøle seg godt ned. Helles i store Norgesglass e.l.

Muslien er utrolig god i yoghurt, men også god som snacks. Tilsett noen gojibær og hampfrø så er den super som en energigiver når det trengs. Perfekt for å mette magen om det er lenge til lunsj.


Om dere vil se en video om frokostblandinger, så ta en titt på denne:


Skummelt, ikke sant?