Lag leverposteien selv!

Hjemmelaget leverpostei kan ikke sammenlignes med den butikkjøpte, hverken når det gjelder smak eller kvalitet. Den vi finner i butikken inneholder bare en liten prosentdel lever, både her i Spania og i Norge (mener å huske at det er knappe 25-30% lever i butikkjøpt leverpostei, og da kan vi jo lure på hva det andre er som lures inn i ferdigproduktet).

Lager du leverposteien selv har du full oversikt over hva som er i den, og du sitter igjen med et næringstett produkt som er rikt på vitaminer og mineraler. Ifølge Nourishing Traditions får vi i oss blant annet sink (godt for huden, smak, syn og strekkmerker), B12 (nervefunksjon og dannelse av blodceller), folat (forebygging av ryggmargsbrokk og anemi) og jern (opptak av oksygen fra lungene).

Første gang jeg skulle lage leverpostei allierte jeg meg med en venninne fra Vestlandet som hadde laget leverpostei før, og vi byttet på å rense leveren. Slakteren jeg bruker hadde ved en feil sendt med hjertene også, men alt gikk i posteien og vi satt igjen med en nydelig kyllingpostei som har blitt en hit siden.

Jeg pleide å følge Gry sin oppskrift til punkt og prikke, men den siste tiden har mye gått på gefülen, og jeg har kommet frem til en oppskrift som fungerer like bra som hennes. Den er nesten helt lik så dette er fortsatt Gry sin oppskrift, men her kommer min versjon, bare med kyllinghjerter også!

Du trenger:
1 kg lever og hjerte fra kylling
200 g smeltet smør
100-200 g bacon i biter
5 store fedd hvitløk
½ løk (el en hel om den er liten)

2 økologiske egg
1 stor ss kanel (ceylan om du får tak i)
1 ss tamari
2 ts himalayasalt
1 ss fiberhusk
1 klump ingefær, ca 1-2 cm stor ferdig raspet
Et drag med pepperkvernen

hjerte
Tips! La leveren ligge i en bolle med friskt vann og eplecidereddik en times tid før bruk så milner du smaken enda mer!

bacon

Slik gjør du:
vaske lever1. Vask og rens lever og hjerter i friskt vann. Sett til side.
2. Stek bacon, hvitløk og løk i smøret til det blir “crispy”.
3. Bland sammen de resterende ingrediensene i en bolle.
4. Begynn med å kjøre leveren og hjertene i en kjøkkenmaskin så alt kvernes sammen. Du kan gjerne bruke stavmikser men det blir mye jobb. Jeg pleier å bruke enten Nutribullet eller Blendtech som fungerer utmerket.
5. Ha i litt av baconblandingen etterhvert som du blender. Jeg har erfart at det er lettere å spe på litt og litt enn å kjøre alt sammen samtidig. Har du en stor kjøkkenmaskin har den sikkert plass til alt sammen. Bruker du stavmikser må du blende litt og litt av gangen.

Leverposteien er helt flytende når den er ferdig blendet, og så helles alt i en middels form.

Sett ovnen på 180 grader og bak leverposteien i 1 time i vannbad.

leverpostei

Det er viktig at leverposteien får hvile etter endt steketid så den får satt seg litt.
Del så opp i porsjoner og frys ned eller gi vekk til en god venn.

4 Comments

  1. Miamarie Miamarie
    October 19, 2015    

    Tusen takk for oppskriften! Denne skal jeg teste ut!!!!

  2. October 20, 2015    

    Har fryst ned leverpostei nå, brukte en mer barnevennlig oppskrift men det funker men mini er litt liten enda så får det ikke enda – eller jeg spiser den jo så via mm enn så lenge 🙂

    • October 20, 2015    

      Ja, lurt å lage mye og fryse ned i porsjoner så man alltid har for hånden 🙂

No Pings Yet

  1. Julegavetips! | Melissa Spania on November 14, 2015 at 09:41
  2. Mat for baby og barn - slik gjorde jeg det! | Melissa Spania on February 18, 2016 at 11:34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen