Hjemmelaget nugatti

…også kalt “rawtella” i USA. Men da må fløten og sukrinen bort altså, for de er ikke raw.
Dette pålegget er skikkelig godt! Spesielt på pannekaker (som dere får oppskrift på i morgen!).

Dette trenger du:
200 g hasselnøtter
4 ss råkakao
1 liten appelsin
2 ss rå lønnesirup
2 ss sukrinmelis (kan sløyfes)
1 klype himalayasalt
2-3 ss kokosolje
Evt 1-2 ss fløte om massen er for tykk
20-30 Steviadråper med smak gir også en deilig piff på sjokoladepålegget. For eks karamell!!!

Om hasselnøttene har skall på seg, rist de litt i ovnen i noen minutter til det lukter nøtter på kjøkkenet. Ta de ut og legg de i et rent kjøkkenhåndkle. Rull litt hardt på de så skallet faller av.

Blend hasselnøttene i en kjøkkenmaskin til det blir en fin nøttemasse. Tilsett de andre ingrediensene untatt appelsinen. Den skal presses først.

Smak på massen. Trenger den noe mer? Søtt? Tilsett mer sukrinmelis. Salt? Olje? Det er bare å ha i mer av det du liker. Jeg hadde oppi ca 25 dråper med Stevia med sjokolade og vaniljesmak.
Sjokoladepålegget er litt klumpete om du ikke har blendet nøttene godt nok. Men jeg syns det er bare godt!

Nå skal jeg straks ut med trollene mine. Jeg spenner på meg de nye spreke joggeskoene mine så får eldstemann sykle ved siden av og minste får sitte i joggevogn tenker jeg. GOD SØNDAG!