Lag ditt eget nugattipålegg


Hjemmelaget nugatti

…også kalt “rawtella” i USA. Men da må fløten og sukrinen bort altså, for de er ikke raw.
Dette pålegget er skikkelig godt! Spesielt på pannekaker (som dere får oppskrift på i morgen!).

Dette trenger du:
200 g hasselnøtter
4 ss råkakao
1 liten appelsin
2 ss rå lønnesirup
2 ss sukrinmelis (kan sløyfes)
1 klype himalayasalt
2-3 ss kokosolje
Evt 1-2 ss fløte om massen er for tykk
20-30 Steviadråper med smak gir også en deilig piff på sjokoladepålegget. For eks karamell!!!

Om hasselnøttene har skall på seg, rist de litt i ovnen i noen minutter til det lukter nøtter på kjøkkenet. Ta de ut og legg de i et rent kjøkkenhåndkle. Rull litt hardt på de så skallet faller av.

Blend hasselnøttene i en kjøkkenmaskin til det blir en fin nøttemasse. Tilsett de andre ingrediensene untatt appelsinen. Den skal presses først.

Smak på massen. Trenger den noe mer? Søtt? Tilsett mer sukrinmelis. Salt? Olje? Det er bare å ha i mer av det du liker. Jeg hadde oppi ca 25 dråper med Stevia med sjokolade og vaniljesmak.
Sjokoladepålegget er litt klumpete om du ikke har blendet nøttene godt nok. Men jeg syns det er bare godt!

Nå skal jeg straks ut med trollene mine. Jeg spenner på meg de nye spreke joggeskoene mine så får eldstemann sykle ved siden av og minste får sitte i joggevogn tenker jeg. GOD SØNDAG!

16 Comments

 1. Silje G. H Silje G. H
  January 20, 2013    

  Nam, Nam! Må prøves! Men jeg skal prøve med valnøtter jeg, for jeg tåler visst ikke hasselnøtt. Blir jo ikke akkurat nugatti da, men sikkert godt for det. Ha en herlig søndag, Melissa<3

  • January 20, 2013    

   Jeg tenkte å prøve å lage noe med cashewnøtter i kveld. Tror det blir skikkelig godt det også!

 2. January 20, 2013    

  Nam. Det hørtes veldig godt ut!!

 3. January 20, 2013    

  Åh herlig!!! Hjemmelaget sjokoladepålegg er så GODT!

 4. Mona Mona
  January 20, 2013    

  Høres godt ut, men hvordan oppbevarer du det? Bør vel stå i kjøleskapet om en har i fløte, men da blir det vel hardt?

  • January 20, 2013    

   Det er iskaldt på kjøkkenet vårt så jeg har det på kjøkkenbenken. Det varer ikke så lenge, jeg har nesten spist opp alt allerede 🙂
   Men jeg ville kanskje evt hatt små porsjoner i tupperware ute på benken så du alltid har noe mykt. Ellers blir det vanskelig å smøre.

 5. January 20, 2013    

  Yummi!! 🙂

 6. Mari Mari
  January 21, 2013    

  Hei!

  Jeg har nylig startet å følge bloggen din, og den er utrolig inspirerende! Jeg har også begynt å følge deg på instagram. Jeg ble oppmerksom på deg gjennom en annen blogg jeg følger, og hadde lyst til å lese mer.

  Jeg har allerede testet ut mange av oppskriftene dine, og jeg synes det er supert at vi får mer innsikt i en sunnere hverdag, og ikke minst at det informeres om hvor skadelig f.eks sukker er for oss.

  Jeg er trebarnsmor, og vi prøver å leve sunt. Men det er ikke lett til tider, f.eks besteforeldre og andre som faktisk synes synd på barna om de ikke får brus, is og godis i hverdagen, eller at de ikke får ubegrensede mengder av det når det er lov å kose seg litt.

  Nå har jeg brukt litt tid på å lese alle de ufine (og ikke minst usaklige) kommentarene du fikk på innlegget som var i VG. En grunnleggende regel her i livet er at før man prakker ned og kritisere andre, så må man sette seg inn i hva man snakker om først! Jeg ble satt litt ut av hva enkelte kan få seg til å si.

  Stå på videre!

  Mari 🙂

  • January 21, 2013    

   Hei Mari!
   Tusen takk for koselig tilbakemelding, og så fint at du har funnet veien inn hit!
   3 barn, wow, det er vel nok å henge fingrene i tenker jeg!
   Det med besteforeldre… huff ja, det er ikke lett. De syns jo synd på barna av en eller annen merkelig grunn. Men, jeg er blitt nødt til å bli litt rundere i kantene så det hender at eldstemann får en is når hun er sammen med mormoren sin. Det er liksom deres greie. Deres kos.

   Haha, den VG-saken må jeg egentlig bare le av. Helt komisk hva folk klarer å få ut noen ganger.

   Ha en fin dag Mari og kom gjerne med forslag på noe du vil jeg skal lage!

   klem
   melissa

 7. Mari Mari
  January 22, 2013    

  Hei igjen!

  Takk for hyggelig kommentar! Har du noen tips til hva jeg kan lage av mat til min 8 måneder gamle jente når det gjelder frokost og lunsj ? Jeg føler at det går mye i det samme. Hun ammes, og jeg er flink til å lage sunn middag til henne, men oppfinnsomheten stopper litt når det kommer til andre ting. Hun har jo nå begynt med brødskive (jeg lager brødet selv, og har allerede prøvd to av dine lavkarbobrød 🙂

  Klem fra Mari

  • January 22, 2013    

   Hmm, jeg husker ikke helt hvor gamle de må være før de skal spise enkelte ting… men jeg husker vi pleide å sette jentene til bords med oss, og så tilbød vi nesten alt vi hadde på vår tallerken. Så fikk de holde i en broccoli, kjenne på maten osv. Du bør google baby led weaning, det er ganske interessant. Jeg gjorde det med nr 2 til å begynne med.
   Ellers anbefaler jeg deg å ha kokosolje i maten hennes. 1 ss holder vel. Jeg hadde også oppi rå eggeplomme som jeg rørte ut rett før servering. Men det må hun kanskje vente litt med siden hun bare er 8 mnd.
   Jeg skal på kurs i februar om babymat osv, så da skal jeg skrive mer om det da. Inntil da tenk at hun må få i seg ren og naturlig mat med sunt fett 🙂 Og bland morsmelk i maten hennes så hun får i seg god næring.

   Veldig gøy med superbabyer!
   Ha en fin dag!

 8. January 25, 2013    

  jeg føler meg priviligert av å få smake på alle disse godsakene 🙂

 9. January 27, 2013    

  Åh, du altså – så fantastisk flink! Får endelig på plass mixeren min nå, så da blir det både rawtella og masse godiskuler framover 😀

  • January 27, 2013    

   Yeah! Lykke til med alle godsakene!

No Pings Yet

 1. Sjokoladepålegg til frokost? | Melissa Spania on August 18, 2014 at 15:51

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.