Gelatingodis er intet nytt under solen. Kanskje fordi det er så latterlig enkelt å lage, det er styrke for små kropper og kjekt å gi barna istedet for kjøpegelaingodteri. Det finnes utallige oppskrifter der ute, og etter mye frem og tilbake har vi falt på denne oppskriften:

Jellies/Gummigodteri/Gelégodis – kall det hva nå enn du vil 🙂
1 dl vannkefir
4 ss gelatinpulver
Bruk en liten kjele, sett på svak varme, og rør ut gelatinpulveret i vannkefiren.
Har du ikke vannkefir så bruk vann.

Press 4 sitroner og hell sitronsaften oppi gelatinrøren.

Ha i 2 ss sirup for å søte opp blandingen. Jeg bruker yaconsirup pga den lave GI, men du kan fint bruke honning om du vil.
Søt ytteligere med noen dråper stevia med for eks bærsmak.
Har du Tart Cherry, ha oppi 1 ss (gir fin farge og god smak) (kan utelates).

Pga de pressede sitronen blir røren god og syrlig. Smak gjerne på den underveis.

Når røren er tilpasset dine smaksløker, heller du oppi silikonformer og setter i fryseren i 5-10 minutter.

Pell de ut av formene og nyt! Dette er morsomt godteri for de minste og veldig populært hos de voksne også. Aleksander vil ha gelépudding med hjemmelaget vaniljesaus på julaften til dessert. Haha, vi får se hva vi kan få til der.


TIPS: For å sette farge på geléen bruk naturlige farger som for eks rødbetesaft, moste blåbær, bringebær eller for eks spinat for å få de grønne! Bruk fantasien.

Kom gjerne med tips i kommentarfeltet på hva du gjør med dine gelégodteri for å få de gode.


Hva er gelatin?

Gelatin er et protein som er utvunnet fra blant annet sener, knokler og hud fra dyr. Gelatin brukes blant annet i gelé. Gelatin inneholder typisk 90% proteiner og 10% vann. Det finnes alternativer til animalsk gelatin. Fra alger kan det utvinnes forskjellige geleringsmiddel, blant annet agar. Også pektin fra bær og frukt kan sammen med sukker danne gelé. Fruktkjernemel fra johannesbrødtre og guarana kan brukes som geleringsmiddel.
Så det er alternativer til veganerene også!