giftfri

Det har vært snakk om dette lenge, og flere bloggere har minnet oss på hvor bra det er med naturlige rengjøringsmidler i huset. Jeg prøver å holde meg til de økologiske uten farlige stoffer, så slipper jeg å bekymre meg over at vi inhalerer noe vi helst bør unngå.

Eddik og sitronskall er noe som går igjen blant favorittene, og de er i mine sprayflasker også.

naturlig rengjøringsspray

Noe som mange kanskje ikke kjenner så godt til er hydrogenperoksid. Dette er et stoff som kommer i 3% og 30% vannløselig. Det vil si at 3% er svakt mens 30% er sterkt og bør blandes ut. Væsken er klar og ser ut som vann men stoffet er sterkt. Det brukes ofte som blekemiddel da det oksiderer. For flekker er den gull verdt, men pass på huden for den kan svi godt om du kommer i kontakt med den sterke. Som medisinsk bruk kan det brukes som antiseptisk på sår. Men pass på, det kan svi litt.

Hva trenger du for å lage disse sprayene?
Eddik
Vann
Sitron
Eterisk olje (om du vil)
Hydrogenperoksid

For eddiksprayen trenger du egentlig kun eddik og vann. Jeg fylte opp nesten til halvveis med eddik og resten vann. Deretter hadde jeg oppi en halv sitron i skiver og et par dråper med eterisk olje, appelsin.
Hydrogenperoksidsprayen avhenger av hvilken prosent du har. Jeg har den sterkeste så jeg brukte kun bittelitt og fylte resten med vann og eterisk olje for duft. Ha gjerne urter for ekstra pynt om du vil.

Har du noen gode tips del gjerne! Jeg vet det er mange tilhengere av naturlige rengjøringsmidler der ute!

Få flere tips her om hvordan bruke eddik.

Kraftmødrene skrev om naturlig universalmiddel for en tid tilbake. Denne er gull verdt for å få vekk litt av eddiklukten Oppskrift finner du her.

Skal vi ta for oss natron en gang også? Det er jo haugevis av ting man kan gjøre med natron!

God fredag alle sammen!