Lag dine egne rengjøringsmidler

giftfri

Det har vært snakk om dette lenge, og flere bloggere har minnet oss på hvor bra det er med naturlige rengjøringsmidler i huset. Jeg prøver å holde meg til de økologiske uten farlige stoffer, så slipper jeg å bekymre meg over at vi inhalerer noe vi helst bør unngå.

Eddik og sitronskall er noe som går igjen blant favorittene, og de er i mine sprayflasker også.

naturlig rengjøringsspray

Noe som mange kanskje ikke kjenner så godt til er hydrogenperoksid. Dette er et stoff som kommer i 3% og 30% vannløselig. Det vil si at 3% er svakt mens 30% er sterkt og bør blandes ut. Væsken er klar og ser ut som vann men stoffet er sterkt. Det brukes ofte som blekemiddel da det oksiderer. For flekker er den gull verdt, men pass på huden for den kan svi godt om du kommer i kontakt med den sterke. Som medisinsk bruk kan det brukes som antiseptisk på sår. Men pass på, det kan svi litt.

Hva trenger du for å lage disse sprayene?
Eddik
Vann
Sitron
Eterisk olje (om du vil)
Hydrogenperoksid

For eddiksprayen trenger du egentlig kun eddik og vann. Jeg fylte opp nesten til halvveis med eddik og resten vann. Deretter hadde jeg oppi en halv sitron i skiver og et par dråper med eterisk olje, appelsin.
Hydrogenperoksidsprayen avhenger av hvilken prosent du har. Jeg har den sterkeste så jeg brukte kun bittelitt og fylte resten med vann og eterisk olje for duft. Ha gjerne urter for ekstra pynt om du vil.

Har du noen gode tips del gjerne! Jeg vet det er mange tilhengere av naturlige rengjøringsmidler der ute!

Få flere tips her om hvordan bruke eddik.

Kraftmødrene skrev om naturlig universalmiddel for en tid tilbake. Denne er gull verdt for å få vekk litt av eddiklukten Oppskrift finner du her.

Skal vi ta for oss natron en gang også? Det er jo haugevis av ting man kan gjøre med natron!

God fredag alle sammen!

9 Comments

 1. June 13, 2014    

  Dette skal prøves , takk for tips 🙂

  • June 14, 2014    

   Bare hyggelig! Jeg pleier å spyle inni oppvaskmaskinen før jeg setter den på også 🙂

 2. June 14, 2014    

  Jeg har kjøpt noen økologiske produkter, men lager også min egen sitron/eddikspray 😀

  • June 14, 2014    

   Jeg tror det er mange som bruker eddik i hjemmet uten å tenke over at dette er universalmiddel 🙂 Husker da vi var tenåringer og hadde hjemmealenefest så pleide vi å sette ut skåler med eddik rundt i huset for å fjerne røyklukten fra de som hadde røyket inne (grøss og gru, røyke inne!).

 3. dina dina
  June 14, 2014    

  Hei!
  er dødsdårlig på å kommentere men ville bare si at jeg liker bloggen din godt! masse gode tips, det liker jeg! 🙂
  har også en “skjult” drøm om å flytte til varmere land men med 3 småbarn blir det med drømmen foreløpig 🙂
  god helg til deg!

 4. Melissa Melissa
  June 14, 2014    

  Hiv deg uti det! 🙂

 5. June 16, 2014    

  Tusen takk for tips 🙂

  Jeg lurer på om du kan skrive litt om hva slags type solkrem som er greit å bruke? Eller bruker du bare kokosolje?

  • June 16, 2014    

   Jeg bruker solkrem uten parabener. De trekker seg ikke inn i huden men legger seg som et beskyttende lag på huden.
   Vi bruker ikke solkrem til daglig, men om vi skal være i direkte sollys (for eks på stranden, ved bassenget, ute i parken o.l.) i mer enn 20-30 minutter smører jeg barna og meg selv. Det beste er egentlig å komme seg ut av solen eller ta på solhatt, men om solkremen ikke inneholder gift eller trekker seg inn i huden er det helt ok det også 🙂

 6. June 18, 2014    

  Tusen takk:)

No Pings Yet

 1. Universalspray | Melissa Spania on January 19, 2015 at 15:52
 2. Eddik, et universalmiddel! | Melissa Spania on August 3, 2017 at 10:22

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.