Å lage egne produkter til hud og hår er både enkelt og gøy. Du vet nøyaktig hva ingrediensene er, og du kan forme produktet etter dine egne behov. Her kommer noen enkle hjemmelagde produkter rettet mot håret.


Hårspray
Du trenger:
1 ss olje, for eksempel kokosolje eller arganolje
1 kopp lunkent vann
1 stor ss epsomsalt
1 ss sukker
10-15 dråper eterisk olje
1 sprayflaske

Slik gjør du:
Varm oljen forsiktig på svak varme og tilsett sukkeret så det løser seg opp. Ha i vann og epsomsalt og hell på sprayflasken. Tilsett eteriske oljer etter behov. Jeg liker å blande eukalyptus og spearmint for en skikkelig “pick me up” følelse.


Hårolje
Du trenger:
1 dl arganolje
½ dl mat/olivenolje, hva enn du har
10 dråper eterisk olje, for eks rosmarin som kan hjelpe håret å gro raskere og “fyldigere”
1 pumpeflaske, helst i glass

Slik gjør du:
Hell oljen i flasken og tilsett eterisk olje. Rist godt.
Oljen kan brukes daglig i hårtuppene, eller som en hårkur. Massér oljen godt inn i hele håret og hodebunnen. La sitte i 1 time før den vaskes ut som normalt, eller la sitte i over natten (obs! bruk et håndkle på puten så putetrekket ikke blir ødelagt av oljen). Har du irritert hodebunn anbefaler jeg å bruke lavendel i, som gir en beroligende effekt.

Aloe vera hårkur
Aloe vera er rik på b-vitaminer og planteenzymer som både renser hodebunnen og kan redusere olje (for de som sliter med fett hår). Tilsetter du sitronsaft kan dette være med på å “dra ut” fettet og ikke minst gi skinnende hår. I tillegg kan det redusere/dempe kviser i nakken.

Du trenger
1 ss fersk aloe vera (eller gelé om du ikke har planten)
1 ss sitronjuice
1 eggehvite
½ tskj honning
2 ss honning
5 dråper ylang ylang eller annen eterisk olje

Slik gjør du:
Bland alt sammen i en liten bolle, bruk gjerne stavmikser for å få ut klumpene av aloe verden. Fordel utover i håret, hodebunnen også og la sitte i 5-10 min før du skyller ut og vasker håret som vanlig.

Aloe vera serum
Du trenger:
3 dl aloe vera gelé
1 dl jojobaolje

Slik gjør du:
Bruk stavmikser og bland alt godt sammen. Ha på en liten beholder med tett lokk og bruk i hårtuppene. Har du ikke jojoba er kokosolje vel så bra.

Hårspray til flokete hår
Du trenger:
Vann
6-8 dråper eteriske oljer, for eks rosmarin og lavendel
2 ts eplecidereddik

Slik gjør du:
Ha eteriske oljer i sprayflasken, tilsett eplecidereddiken og rist godt!

Lykke til!

Jeg har tidligere skrevet om eplecideredikk, klikk her, 40 måter å bruke kokosolje på, klikk her og “ketchupkuren”, klikk her.
Og for oppskrift på en hårgelé jeg delte for 4 år siden, klikk her.