Dere har helt sikkert smakt de små juicene som inneholder blant annet gurkemeie, ingefær, cayenne og sitron? De er jo gull verdt for å styrke immunforsvaret i en travel hverdag. Jeg er ikke noe glad i de som er basert på eplejuice siden eplejuice setter mitt blodsukker ut av spill, men finner jeg ikke noe annet tilsetter jeg mct-olje så jeg samtidig får i meg fett og opptaket blir bedre.

Ulempen med disse små flaskene er at de aller fleste av dem er av plast. Pokker! Det vil si at vi er med på å forsøple jordkloden vår ytterligere. Som jeg har skrevet tidligere her inne på bloggen, vil all plast som noensinne bli laget, aldri forsvinne. Vi sitter igjen med mikroplast (bitte, bitte små biter av plast som skylles ut i havet til slutt). Stakkars Moder Jord. Hun er det vakreste og fineste som finnes. Og vi bare ødelegger henne totalt.

Det er ikke vanskelig å styre unna plast om du planlegger litt, det bare krever et ønske fra din side å være med å redusere plast.
Da jeg var i Amsterdam for flere år siden kom jeg over fersk hvetegress i glassflasker. Disse flaskene har jeg fortsatt, og nå er de alltid fylt med mct-olje.

Jeg skal overhodet ikke si at jeg er plastfri. Men jeg er blitt mer bevisst med tiden til å tenke i disse baner. For eksempel skulle vi handle olivenolje en dag og Aleksander fant frem en økologisk olje. Flasken var i plast. “Nei, glem det! Gå og finn en i glass!” sa jeg strengt, og like etter kom han tilbake med en olje i glass.


Det finnes som regel alternativer… vi må bare lete litt. Og når du driver med “unngå plast som sport” vet du hvilke butikker du må handle hva i med tid og stunder.

Tilbake til disse små flaskene…

Jeg har noen av dem i kjøkkenskuffen min, for jeg har selv kjøpt de noen ganger (smekk på hånden, jeg er jo med på å forsøple!) Istedet for å kaste de med en gang skyller jeg de og bruker om igjen. Jeg fyller med for eks smoothie, drikkeyoghurt, “fettshot” eller hjemmelaget juice. Perfekt i matpakken til barna.Her kommer en enkel oppskrift på din egen styrkedrikk du kan etterfylle flaskene med og slippe å stadig kjøpe nye:

Du trenger:
1 økologisk sitron
1 kopp med friskt vann
2-3 cm ingefær
3 cm gurkemeie
En klype cayennepepper
Et par drag med pepperkvernen

Slik gjør du:
Skrell sitronen, ha den i en blender med vannet og kjør til alt er kvernet. Skrell ingefæren og gurkemeien, skjær i biter og ha i blenderen. Ha i resten av ingrediensene.
Smak til, kanskje du vil ha litt mer sitron? Eller en dråpe med stevia for å søte opp litt?

Hell i små flasker og sett kjølig.
Jeg pleier alltid å tilsette 1 ss mct-olje til hver shot. Når du inntar en fettkilde sammen med grønnsakene vil opptaket være bedre, og du vil føle deg mettere enn om du bare shotter det ned. Innimellom har jeg også probiotikapulver og kollagen så barna mine får i seg ekstra med næring.

Denne shotten kan drikkes hver morgen, spesielt om du føler at du brygger på noe. Siden både ingefær og gurkemeie er betennelsesdempende kan denne også være med på å styrke kroppen.
TIPS! Lag gjerne trippel dose, så kan du fryse ned i noen dager.