Lag din egen rå sjokolade

Lavkarbo sjokolade

Når du lager sjokoladen selv:
– Blir den laget med kjærlighet
– Du vet nøyaktig hva som er i den
– Du tilsetter de smakene du vil ha
– Du vet at den er propfull av næring!


Her er en basisoppskrift på sjokolade:
– 4 ss kokosolje
– 2 ss kakaosmør
– 2-3 store ss råkakao
– 1 tsk vaniljepulver
– 2 ss kokosblomstsukker

Slik gjør du:
1. Varm kokosoljen og kakaosmøret i vannbad til det er flytende. Har du ikke kakaosmør erstatter du med kokosolje. Sjokoladen holder seg bedre i romtemperatur med kakaosmør, og får et glinsende resultat med kakaosmør.
2. Ha i råkakao og vaniljepulver og søtning. Prøv deg gjerne frem med annen søtning om ønskelig.
3. Bland godt og smak på røren underveis. Det er viktig at smaken er som du liker den best. Tilsett for eks litt himalayasalt om du liker salt. Eller litt mer søtt om du er en søtmoms.
4. Hell i silikonformer, og sett i fryseren.
OBS! Pass på å rør godt i sjokoladeblandingen før du heller i formene så den ikke deler seg. Ofte kan godbitene synke litt i bunn og da blir resultatet ganske blandet.

Tips!
Tilsett gjerne gojibær, nøtter, sesamfrø eller skallede hampfrø for ekstra smak, næring og “crunch” i sjokoladen.

For en MYE enklere måte å lage sjokoladen selv på kan du gjøre dette:
Bland sammen:
3 ss kokosolje
2 ss råkakaopulver
2 ss sirup (yacon, lønne, agave, honning, hva nå enn du foretrekker!)

barnesjokoladeFor en mildere og barnevennlig variant trenger du:
Kokosolje
Råkakaopulver
Cashewnøttsmør
Kokosblomstsukker

Smelt kokosoljen i vannbad. Rør inn kakaopulveret.
Ha i cashewnøttsmøret og rør ut. Ha i kokosblomstsukkeret til slutt. La gjerne barna være med å smake undeveis. Rør godt så det ikke klumper seg.
Skrap ut sjokoladen og ha i morsomme silikonformer.

Hell i former og inn i fryseren.

Enjoy!

Les mer om kakaobønnen her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen