Da vi flyttet til Spania for nesten ti år siden ble vi en kjent med en alternativ lege som viste meg hvordan hun lager sin egen olivenbladekstrakt/uttrekk av olivenblader. Det vil vel kanskje omtales mer som en te enn ekstrakt, men uansett liker jeg å bruke det vi har i naturen og legen brukte det selv i behandling av pasienter. Tommel opp for leger som tenker lengre enn resptblokken!

Pappa har en tomt i fjellet bak Polop hvor det gror oliventrær, mandeltrær, bjørnebær, bringebær og nisperos. Så vi utnytter oss av dette når det er sesong for det.Olivenbladene inneholder et konsentrert stoff som heter oleuropein, og er et antimikrobielt stoff som kan hemme veksten av mange patogener (sykdomsfremkallende mikroorganismer). Det er blitt testet mot virus, bakterier, parasitter, sopp og gjærsopp.
En venn av meg reiser ofte til Peru og blir skikkelig dårlig hver gang han er der. Jeg anbefalte han å ta olivenbladekstrakt daglig under oppholdet, noe har gjorde de 3 ukene han var der. Ikke én gang var han uggen i magen og nå sverger han til det!

Hva er olivenbladekstrakt godt for?
– Immunforsvaret først og fremst!
– Det omtales ofte som naturens antibiotika.
– Olivenbladekstrakt tar knekken på de dårlige bakteriene, og styrker de gode. Det betyr at de hjelper til med å styrke immunforsvaret.
– Candida/Soppinfeksjoner.
– Hodepine, kviser, dårlig fordøyelse er også verdt å nevne.
– Det kan også hjelpe mot bakterier, virus og parasitter, så dette er viktig å få i seg spesielt når man er på reise i andre land.
Da kan det være greit å ta probiotika ved siden av så du styrker magen samtidig.

Med andre ord, dette er et vidundermiddel og nå som høsten nærmer seg kan det være godt å begynne å ta dette for å styrke kroppen mot den klassiske “høstforkjølelsen” som sniker seg inn på de fleste.
Har du ikke tilgang på olivenblader, så er tinktur vel så bra. Eller tabletter.

Slik lager du oppkok av olivebladene:
Det enkleste er å kutte med seg grener med bladene med seg hjem slik at du kan sitte hjemme og begynne plukkingen av bladene. Det tar litt tid, men se heller på det som en meditativ stund.


– Skyll bladene godt.
– Bruk en stor kjele, hell i friskt vann, ha i blader og la det godgjøre seg i noen timer. Ikke la det koke, men la det “simme” på svak varme.

– Sil av etter to-tre timer til vannet er mørkt.
Nå har du skikkelig konsentrert olivenbladekstrakt/uttrekk!

Det beste er å tynne den ut så er det mulig å drikke den som en tørstedrikk, og da pleier jeg rett og slett å fylle flasker med noen centimeter med oppkoket, og resten med frisk, kaldt vann. Tilsett et par dråper stevia i om du syns smaken blir for sterk, så blir det nesten som en slags iste.

olivenbladekstrakt

Drikk dette fra morgen til kveld, bruk det enten som en kur (husk å drikke rikelig med vann gjennom hele dagen så skilles avfallsstoffene ut raskere) eller ta en slurk når det skulle passe.

Om noen har noen innvendinger eller tips om hvordan man kan gjøre dette bedre så kom med det!