Lag din egen kokosskålDet florerer av kokosskåler (coconut bowl) på sosiale medier, med det lekreste innholdet i. Skålene er av kokosnøtt og finnes i flere miljøvennlige butikker.
Men visste dere at det er enkelt å lage disse skålene selv? Her kommer min DIY versjon:

Du trenger:
1 kokosnøtt, helst uten “pels”
Sandpapir
Liten sag
Kokosolje

Det letteste å jobbe med er de kokosnøttene som allerede er blitt strippet for “pels”. Finner du ikke noe annet må du frem med sløydredskapene og begynne å skrape det av på egenhånd.
Når dette er gjort er neste steg å dele kokosnøtten i to. Får du tak i en kokosnøtt med et hakk i fra før, slik som jeg hadde på min er mesteparten av jobben allerede gjort:Bruk en hammer eller baksiden av en kniv og kakk den til den deler seg. Da ser nøtten slik ut:Kokoskjøttet skrapes ut med en litt tykk kniv, og kan spises med det samme ellers fryses ned.
Når kjøttet er skrapet ut, finn frem sandpapir og begynn å pusse på utsiden og innsiden til nøtten blir glatt.


Nå finner du frem kokosoljen. Den bør være flytende, så varm den gjerne til den smelter helt. Massér oljen inn på utsiden og innsiden av kokosnøtten. La stå en times død før du repeterer. Gjør dette to-tre ganger. Sluttresultatet blir slik:Skålene bør vaskes for hånd og smøres inn innimellom.No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.