hjemmelagethårgelé

Liker du naturlige ingredienser i hårpleie er dette midt i blinken for deg! En hårgelé som faktisk kan spises. Som Kevin Trudeau skrev i en av bøkene sine (som jeg anbefaler på det varmeste forresten) “If you can´t eat it, don´t put it on your skin” og den har jeg holdt fast ved i mange år. Jeg kan ikke skryte på meg at badet mitt består av produkter som også kan spises, men jeg foretrekker å bruke naturlige produkter på kroppen. Giftige stoffer trekkes inn i huden, ikke glem det. Så selv om det “kun” er en deodorant eller hårspray eller ansiktskrem osv, så er litt mye etter noen år. Derfor bør vi holde oss til så naturlige produkter som mulig.

Tidligere har jeg anbefalt å bruke kokosolje mot tørt hår. Her kommer oppskrift på en hårgelé som gjør håret litt stilig. Det er for det meste mannen i huset som bruker denne, men det hender jeg rufser den inn i håret mitt også når jeg trenger en liten løft.

Dette trenger du for å lage din egen hårgelé:
1 tsk gelatinpulver
½ kopp vann
Duft, gjerne i form av essensiell olje

Slik gjør du:
Kok opp vannet og rør ut gelatinpulveret. Ha i et par-tre-fire dråper olje. Jeg hadde i appelsin denne gangen, men tipper det blir nydelig med både lavendel og sitron. Eller eukalyptus for litt tøffere lukt.

Hell blandingen over på et glass med tett lokk og sett til kjøling. Da mitt var kaldt satte jeg det i kjøleskapet over natten og neste morgen stakk jeg en gaffel nedi for å “hakke det opp” til mindre biter.
Ta en liten skje i hånden og mos det litt sammen før du fordeler det rundt i håret. Aleksander sier “denne funker fint, jeg liker det” så den er godkjent hos oss.

Sett på lokket og den holder seg fint i et par ukers tid i romtemperatur. Evt sett det i kjøleskapet om det blir for bløtt.

Happy styling!