skrubb

Jeg elsker hjemmelaget kroppspleie!
Og da må jeg repetere noe jeg har skrevet tidligere på bloggen, “If you can´t eat it, DON´T put it on your skin” noe som gjelder kremer og skrubber vi smører på huden vår.

Denne gangen har jeg laget tre forskjellige ansiktsskrubber. Den ene er for fet hud, den andre for sensitive hud og den siste for en real peelingfølelse.


ansiktskrubb

Det er viktig med en fuktighet for at det hele skal holdes sammen. Jeg har brukt honning, kokosolje og eggehvite i mine.
Sukkeret jeg har brukt er grovt, og kan fint brukes som en kroppsskrubb. Her kommer tre forskjellige.

Du trenger:

Sensitiv hud:
2 ss havregryn
2 ss kokosolje
1 dråpe lavendel (kan utelates om du ikke vil bruke eteriske oljer)

Om kokosoljen er hard er det best å bruke hendene til å blande alt sammen. Det blir en liten “godteklump” som du må klemme litt og legge på ansiktet mens du bruker fingrene og skrubber forsiktig. Jeg vil ikke anbefale å bruke denne om du har litt fet hud, for kokosoljen er jo rent fett.

Fet hud:
2 ss eggehvite
2 ss bakepulver
1 dråpe tetreolje

Bakepulvert er med på å trekke ut urenheter i huden. Denne skrubben er ganske rennende, så ta på litt og litt om gangen.

Sukkerskrubb:
2 ss brunt sukker
2 ss honning
1 dråpe lavendel

Massér forsiktig i ansiktet. Min skrubb ble ganske seig, for honningen jeg bruker er tykk og seig. Jeg hadde litt varmt vann i ansiktet på forhånd så det ble lettere å skrubbe huden.

Alle skrubbene skylles av etter ett minutt eller to i lunkent vann.