La morgenen bli fin med stabilt blodsukker

 

Det sier seg jo selv at når man er på lavkarbokurs så er maten som serveres også med lavt karboinnhold.
Frokosten i dag var buffet, og vi kunne velge mellom speilegg og bacon, skinker og oster, og fløte med nøtter og jordbær. Dessuten var det bakt lavkarboknekkebrød og lavkarbobrød.

Det er ikke så ofte jeg har starter morgenen med denne typen mat. Smoothie er som regel det jeg har tid til. Men jeg skal innrømme at jeg syns det er en utrolig god start på dagen! Ikke klarer man å overspise, og metthetsfølelsen sitter lenge.

Også er det dessuten veldig kjekt å være på kurs med stabilt blodsukker! Ingen gjesping fra noen av deltakerene, bare klare og nysgjerrige blikk.

Da vi var ferdige rumlet det overhodet ikke i magen. Energien er på plass! Det liker vi!

I dag snakket Sofie om kroniske betennelser i kroppen. Hun ramset opp en del betennelser som:

  • leddgikt, slitasjegikt, fibromyalgi
  • eksem, psoriasis
  • ulcerøs kolitt, chrons sykdom
  • hjerte og karsykdom
  • demens, kreft…. og mm.
Vi snakket litt rundt dette og hun forklarte bl.a. at vi “forsukres” og dette gjør oss syke.
Sofie Hexeberg er jo lege, for de som ikke vet det og hun har nylig kommet ut med en bok “Bekreftelsen” hvor hun forteller oss om pasienthistorier. Veldig interessant å se hvor friske folk blir etter bare kort tid med lavkarbo.
Hun snakket også om omega 3 og 6 og viste oss forskjellene og hva det gjør for kroppen. Dette får jeg ta opp ved en annen anledning.
Nå står solen og varmer godt, vi fyller på med vitamin D, og vi tar av oss skoene for å “jorde litt” til neste forelesning begynner etter lunsj.

2 Comments

  1. Anett Anett
    March 12, 2012    

    >Ja takk til sånne frokoster hver dag!!! •mums• – det får bli i helgene. Og ja takk til påfyll av masse vitamin D – det våres i Oslo med 14 grader i dag! Hurra! Skulle gjerne likt å vœrt på kurs med Hexeberg. Men tar mer enn gjerne til takke med oppdatering via bloggen din. Kos deg videre!

  2. Helsekosten Helsekosten
    March 12, 2012    

    >Kurset anbefales! I dag var det kjempespennende! Og i morgen skal vi være med på matlaging og gruppearbeid! Weeeee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen