bellahund_

I Albir hvor vi bor finnes det en håndfull superdamer som jobber iherdig med å omplassere hunder (og katter) som ikke har tak over hodet. De bruker fritiden sin på å ta dyrene til seg, dyrlegebesøk, stell, mosjon og til slutt et søk om å finne et hjem til hunden.

Denne spanske gatehunden ble funnet med valpene sine i fjor sommer. Noen frivillige tok på seg oppdraget å få tak i henne før de fikk henne trygt hjem. Hun fikk navnet Bella, mat i maven og et trygt sted å være. Dyrlegen mente hun var rundt 1,5 år gammel, han satte inn en chip, sørget for at hun var sykdsomsfri og ordnet papirer og pass på henne. Valpene ble raskt omplassert, men Bella måtte vente. Søken om en ny eier var igang.

Jeg fikk tilbud om å stille som avlastningshjem for Bella og var snar med å takke ja til det. Dere som har fulgt meg på snapchat har sikkert fått med dere at det har vært en liten dyrehage fra første stund. Hver morgen stod gris, katt og hund klare for frokost, på rad og rekke.
Til og med hønene våre hang med resten av gjengen. Og Bella viste ren takknemlighet fra morgen til kveld. Hun var noe av det snilleste og roligste jeg har opplevd av en hund.

Etter et halvt års tid dukket det opp en jente i Norge som ville adoptere Bella. Og da begynte siste etappe av Bella sin reise. Vi fløy henne opp til Norge, nøt noen siste dager med henne før hun fikk hilse på sin nye eier. Det var vemodig å gi henne fra meg, man knytter seg raskt til dyr, men hun ble godt tatt imot og ikke lenge etter raste det inn bilder og video av en fornøyd Bella. Sånt blir man glad av!

Bella

Bella fikk en liten plass i hjertet mitt, og jeg er glad vi kunne bidra. Det blir ikke siste gang!

Flere tenker kanskje nå at det finnes mange hunder i Norge om også trenger et hjem, muligens et bedre valg mtp at gatehundene kan ta med seg sykdommer over grensen. Men til informasjon er gatehundene klarert av dyrlegen, alle papirer som er nødvendig kommer med passet til hunden.

Om du kjenner noen eller kan være interessert i å adoptere en hund, meld dere inn i denne facebookgruppen her, så kan dere følge med og se om det kanskje finnes noe for deg?