Kokoskjeks


kokoskjeks
Sukkerfritt, melkefritt og glutenfritt!

Du trenger:
2 ss cashewnøttsmør
4 ss revet kokos/kokosmasse
2 ss sesamfrø
2 ss kokosmel
5 dråper stevia med vanilje
2-3 ss søtning (sukrinmelis/yaconsiup/stevia)
1 ss kokosolje

Slik gjør du:
Bland det tørre med nøttesmøret. Vask deg gjerne godt på hendene og bruk hendene til å kna deigen sammen.
Ha i steviadråpene og kna det inn.
Nå har du i den søtningen du vil ha. Jeg har prøvd både kokosblomstsukker, sukrinmelis og yaconsirup. Det er hips om haps hva jeg foretrekker, derfor kan du bruke det du har og vil. Smak på deigen og søt den slik at dine smaksløker blir fornøyd.
Ha i 1 ss kokosolje og kna inn denne.
Nå kan du begynne å trille små kuler som du trykker flate og setter på et brett med bakepapir.

Stek kjeksen i ca 10-15 min på 130 grader. Ta de ut og la de hvile før du tar på de. Jeg vet det er vanskelig, men vær tålmodig!

IMG_9496

Nytes med noen du er glad i, eller pakk i matpakker.
Mannen fikk med seg noen av disse på vei mot Madrid. Han skal løpe marathon i morgen tidlig. Jeg har sommerfugler i magen på hans vegne! Gleder meg til jeg får beskjed at han er ferdig. Så lykke til Aleksander! Og selvsagt til Erik og Victoria også!

9 Comments

  1. April 27, 2013    

    åå så gode!! Jeg har alle ingrediensene og skal lage disse snarest! Høres veldig godt ut!
    God helg 🙂

    • April 27, 2013    

      Aha, denne er jo vegansk ser jeg nå. Kjekt at du kan prøve deg Ragnhild 🙂 Håper de smaker. Her gikk de unna på null komma niks. Tror jeg må lage flere i kveld!

  2. April 28, 2013    

    Disse så veldig gode ut 🙂

    • April 28, 2013    

      De er skikkelig gode dagen etter faktisk. Da blir de enda sprøere!

  3. April 28, 2013    

    Tror du man kan bruke mandler i stedet for cashew?

    Jeg hadde ikke cashew akkurat nå, men kunne tenkt meg å prøvd oppskriften slik at de har noe sunt og godt i matpakken i morgen!

    • April 28, 2013    

      Ja det går sikkert fint! Smak på deigen før du begynner å trille 🙂

  4. April 28, 2013    

    Da blir det laging av disse i kveld! 🙂

    Takk for kjapt svar 🙂

  5. Hilde Hilde
    November 15, 2013    

    Hei! Disse så gode ut, men hvor får jeg tak i caschewsmør/nøttesmør? Kan jeg lage det selv?

    • November 15, 2013    

      Det kan kjøpes på noen helsekoster såvidt jeg vet. I Norge. Men også bestilles på enkelte nettbutikker som iHerb.
      Men du kan også lage det selv! Bruk usaltede nøtter helst og kjør dem i en kverner til det hele blir til smør. Tadaaaa! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen