kokoskarameller

Mannen var nylig i USA og fortalte om kokoskarameller han hadde funnet i en helsekost. Jeg måtte prøve meg og se om jeg fikk til like gode karameller selv. Det er jo litt av moroa, å lage egne oppskrifter etter inspirasjon fra andre steder. I Amerika fyller de dessverre mesteparten av godteriene sine med fuktose, maissyrup og en hel haug av skumle ingredienser. Det vil ikke jeg utsette kroppen min for så da er det bare å brette opp ermene og sette igang selv. Resultatet ble en mektig og rund smak.

Du trenger:
8 toppede ss kokosblomstsukker (også kalt palmesukker og kjøpes på helsekosten)
2 dl fløte
2 toppede ss ekte smør
1 klype vaniljepulver
1 strøken ss kakaopulver
6 toppede ss kokosmasse
1 ts gelatinpulver (kan utelates)

Slik gjør du:
Smelt smør, fløte og kokosblomstsukker sammen i en kjele.
Jeg satte opp varmen til å begynne med og rørte jevnt og trutt til jeg så det begynte å bli varmt. Da satte jeg ned varmen litt og da det hele begynte å boble satte jeg ned på svakest varme mens jeg rørte hele tiden.
La dette stå og småboble til du ser massen tykner seg litt. Det er lov å smake underveis, men pass på for det blir varmt!
Ha i de andre ingrediensene og rør de godt inn.

kokoskarameller

Dekk en liten form med bakepapir og hell i massen. La det kjøle seg ned litt før du setter det hele i fryseren. Ta ut formen og skjær i ønskede biter. Disse er mektige, så jeg anbefaler litt små.

kokoskarameller

Det går helt fint å lage karamellen uten revet kokos, eller gjør den mildere ved å unngå å bruke kakaopulver. Da blir den mer barnevennlig.
Håper det smaker!