Kokoskarameller

kokoskarameller

Mannen var nylig i USA og fortalte om kokoskarameller han hadde funnet i en helsekost. Jeg måtte prøve meg og se om jeg fikk til like gode karameller selv. Det er jo litt av moroa, å lage egne oppskrifter etter inspirasjon fra andre steder. I Amerika fyller de dessverre mesteparten av godteriene sine med fuktose, maissyrup og en hel haug av skumle ingredienser. Det vil ikke jeg utsette kroppen min for så da er det bare å brette opp ermene og sette igang selv. Resultatet ble en mektig og rund smak.

Du trenger:
8 toppede ss kokosblomstsukker (også kalt palmesukker og kjøpes på helsekosten)
2 dl fløte
2 toppede ss ekte smør
1 klype vaniljepulver
1 strøken ss kakaopulver
6 toppede ss kokosmasse
1 ts gelatinpulver (kan utelates)

Slik gjør du:
Smelt smør, fløte og kokosblomstsukker sammen i en kjele.
Jeg satte opp varmen til å begynne med og rørte jevnt og trutt til jeg så det begynte å bli varmt. Da satte jeg ned varmen litt og da det hele begynte å boble satte jeg ned på svakest varme mens jeg rørte hele tiden.
La dette stå og småboble til du ser massen tykner seg litt. Det er lov å smake underveis, men pass på for det blir varmt!
Ha i de andre ingrediensene og rør de godt inn.

kokoskarameller

Dekk en liten form med bakepapir og hell i massen. La det kjøle seg ned litt før du setter det hele i fryseren. Ta ut formen og skjær i ønskede biter. Disse er mektige, så jeg anbefaler litt små.

kokoskarameller

Det går helt fint å lage karamellen uten revet kokos, eller gjør den mildere ved å unngå å bruke kakaopulver. Da blir den mer barnevennlig.
Håper det smaker!

17 Comments

  1. December 3, 2013    

    Hei Melissa! Fin oppskrift! Kan man bytte ut kokossukkeret med agavesirup tror du?

    • December 3, 2013    

      Tviler sterkt på det. Kokosblomstsukkeret blir deilig og klissete når det smeltes. Og det har dessuten en god karamellsmak.
      Agavesirup har jeg gått helt bort fra forresten. Etter at Gry Hammer tok det opp på sin blogg satte jeg meg mer inn i det og funnet ut at det er ikke noe jeg vil bruke lenger. Les innlegget hennes her.

  2. December 3, 2013    

    Se der ja 🙂 Nokså like karamelloppskrifter vi har lagt ut! Kokos slår jo aldri feil.
    Åssen funker det med gelatinen? Er det bare fordi du vil få i deg litt eller har det noen reell effekt i oppskrifta?

    • December 3, 2013    

      Ja, jeg fikk idéen fra deg å ha kakaopulver i. Tidligere har jeg bare hatt fløte og kokosblomstsukker.
      Ang gelatin så er det både og. Litt for å få det i meg og litt for å få en litt mer gelékonsistens. Den blir litt fastere. Ofte føler jeg at bitene jeg lager, uansett hva det er, så smelter de litt etter en stund. Disse holdt lenge i dag uten å miste formen sin.

      Har laget sitronssmøret ditt et par ganger, den er supergod. Må dele den her inne snarest om det er ok.

  3. Eva Eva
    December 3, 2013    

    Kokos og karameller i ett! Så spennende, dette må jeg prøve 🙂

  4. December 3, 2013    

    Ah, ja det høres jo fornuftig ut. Ble også fornøyd med konsistensen, men det skal jo ikke så veeldig mange minuttene til før de bør tilbake i kjøleskapskulda, så da tror jeg at jeg låner med meg gelatintipset til neste runde 🙂

    Så bra du likte det. Bare å dele!

  5. December 4, 2013    

    Deilig deilig! Disse både ser og høres helt nydelige ut!!

  6. under opplæring under opplæring
    December 5, 2013    

    Aiai!disse så faaarlig gode ut!! 😉 sånn ca hvor lenge står d og småkoker? Må nok prøve meg på disse snart,bare få bestilt litt gelantivpulver først!blir nok ekspress fart fra i herb! Kjenner d haster litt!! 😉

    • December 6, 2013    

      10 minutter, kanskje?
      Du må ikke ha gelatinpulver i altså!

  7. under opplæring under opplæring
    December 15, 2013    

    Når i prosessen tar man i gelantinpulveret??tror e må lage de i kveld!!;-);-)

    • December 15, 2013    

      Ah, beklager, så ikke denne før nå!
      Men jeg har hatt det i som regel ganske så fort jeg ser det blir varmt!

  8. under opplæring under opplæring
    December 17, 2013    

    Åh så du tar d i gryta som småkoker ja! Tok d i melblandinga jeg :-/ kanskje derfor bitene blei super klissete?? Er sånne biter som gjestene må få rett fra frysen å inn i munnen seddu! For de smelter på sekunder 😉 MEN smaken!! Herremin hatt,såååå gode!tok bare 6 ss m kokosblomstsukker og d blei søtt nok etter min gane. Disse skal jeg lage mer av d er helt sikkert 😉 😉 skal ta gelantinpulver i gryta neste gang og la d koke med til det tykner jeg og se om de blir mer faste da. Kan man ta 2 ts mon tro,med gelantin.? Beste lchf godisene jeg har smakt. 11 åringen min kommer til å mase på meg om mer av disse også! Takk for at du deler og bruker av din tid til å svare på alt gnålet!! 😀

    • December 17, 2013    

      Jo mer gelatin jo mer gelé blir de, men prøv deg frem!
      Ja, de er supergode. Mannen i huset spør når jeg skal lage flere støtt og stadig!

      Bare hyggelig 🙂 Koselig at du er innom!

  9. Kristin Wittner Kristin Wittner
    February 15, 2014    

    Fantastisk! Jeg står her å spiser den varm (alene hjemme og slipper å dele med noen). Blir nok ikke noe igjen til å legge i frysern…..

    • February 15, 2014    

      Haha, herlig! SÅnn skal det gjøres. Noen ganger i allefall 🙂

  10. Gretha Gretha
    November 28, 2017    

    Kan man erstatte fløten?

    • November 29, 2017    

      Ja bruk mandelfløte for eksempel, eller havre?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen