Det har vært skriverier om kokosfett i det siste, spesielt i engelske aviser. Alzheimer var i fokus denne gangen og de hevdet at de mellomlange fettsyrene i kokos gjøres om til ketonlegemer som erstatter sukker som drivstoff i hjernen. Jeg leste også i et tidligere VOF blad at Dag Viljen Polszynski også tok opp dette ved en anledning. Spennende tema!

”Diabetes på hjernen” kaller de det når hjerneceller blir insulinresistente, dvs at hjernen hindres nødvendig energi for å lagre informasjon og tenke klart. Når de får en jevn og ren tilførsel av fettsyrer fungerer og trives de bedre. Dessuten sparer du hjernevev og blodårer fra å bli skadet av frie radikaler som produseres når sukker forbrennes.

Med årene produseres det ikke like mange hjerneceller som når vi var unge og spreke så det gjelder å ta godt vare på de vi har. Som Mark Twain sa: ”Av alt som jeg har mistet så savner jeg hodet mest av alt”. Herlig sagt!

Tegningen til venstre viser den første testen som ble utført. Etter inntak av kokosolje viste testene annerledes resultat.

I artikkelen stod det om en kvinnelig lege som ville undersøke om kokosfett ville hjelpe ektemannen med Alzheimer. Hun begynte å gi han 3 spiseskjeer kokosfett daglig og i løpet av kun 3 uker scoret han merkbart bedre på tester for hukommelse og tilstedværelse. Etter 6 uker med inntak av kokosfett daglig var det som om hun hadde fått en ny mann. Han var mindre glemsk, pratet tydeligere og var blitt mer sosial. Siden har hun vært en pådriver av denne fantastiske ”hjernematen” og skrevet mange artikler.

Dere kan klikke her for å se video av henne og mannen:
http://www.cbn.com/media/player/index.aspx?s=/mp4/ljo190v1_ws
(kopier og lim inn i søkefeltet ditt).

Kaldpresset økologisk kokosfett (hold deg unna den raffinerte), også kalt kokosolje er en bestselger hos meg i butikken min. Selv om helsemyndighetene anbefaler oss å holde oss unna mettet fett, har leger og andre klinikere fått øynene opp for denne oljen som består av de sunne mellomlange fettsyrer som kroppen liker. Stadig hører jeg historier om folk som blir kvitt plagene sine ”bare” ved å innta kokosfett et par ganger om dagen.
En eldre dame kom tilbake og fortalte at huden hennes hadde blitt så myk og fin og hun kom seg på toalettet hver dag, noe hun hadde slitt med i årevis!
En annen ung dame som har tatt medisiner for ulcerøs colitt har ved en kostholdsendring og daglig inntak av kokosolje, sluttet helt med medisinene og funnet en god balanse. Fra å ha løs avføring med spor av blod til en nesten helt fin og fungerende fordøyelse.

De sunne fettsyrene gir en rekke helsegevinster, hvor spesielt vektreduksjon står øverst på listen for mange.
Jeg har skrevet om kokosolje før, så klikk gjerne her for flere tips om bruksmåter.
Om du vil vite om du kan bruke kokosolje for babyer, klikk her og les en tidligere bloggpost om akkurat det.

Så da det er bare å gå ”helt kokos” og kjenne at smidighetene og overskuddet kommer tilbake!