Kokosfett – den nye Alzheimermedisinen?
Det har vært skriverier om kokosfett i det siste, spesielt i engelske aviser. Alzheimer var i fokus denne gangen og de hevdet at de mellomlange fettsyrene i kokos gjøres om til ketonlegemer som erstatter sukker som drivstoff i hjernen. Jeg leste også i et tidligere VOF blad at Dag Viljen Polszynski også tok opp dette ved en anledning. Spennende tema!

”Diabetes på hjernen” kaller de det når hjerneceller blir insulinresistente, dvs at hjernen hindres nødvendig energi for å lagre informasjon og tenke klart. Når de får en jevn og ren tilførsel av fettsyrer fungerer og trives de bedre. Dessuten sparer du hjernevev og blodårer fra å bli skadet av frie radikaler som produseres når sukker forbrennes.

Med årene produseres det ikke like mange hjerneceller som når vi var unge og spreke så det gjelder å ta godt vare på de vi har. Som Mark Twain sa: ”Av alt som jeg har mistet så savner jeg hodet mest av alt”. Herlig sagt!

Tegningen til venstre viser den første testen som ble utført. Etter inntak av kokosolje viste testene annerledes resultat.

I artikkelen stod det om en kvinnelig lege som ville undersøke om kokosfett ville hjelpe ektemannen med Alzheimer. Hun begynte å gi han 3 spiseskjeer kokosfett daglig og i løpet av kun 3 uker scoret han merkbart bedre på tester for hukommelse og tilstedværelse. Etter 6 uker med inntak av kokosfett daglig var det som om hun hadde fått en ny mann. Han var mindre glemsk, pratet tydeligere og var blitt mer sosial. Siden har hun vært en pådriver av denne fantastiske ”hjernematen” og skrevet mange artikler.

Dere kan klikke her for å se video av henne og mannen:
http://www.cbn.com/media/player/index.aspx?s=/mp4/ljo190v1_ws
(kopier og lim inn i søkefeltet ditt).

Kaldpresset økologisk kokosfett (hold deg unna den raffinerte), også kalt kokosolje er en bestselger hos meg i butikken min. Selv om helsemyndighetene anbefaler oss å holde oss unna mettet fett, har leger og andre klinikere fått øynene opp for denne oljen som består av de sunne mellomlange fettsyrer som kroppen liker. Stadig hører jeg historier om folk som blir kvitt plagene sine ”bare” ved å innta kokosfett et par ganger om dagen.
En eldre dame kom tilbake og fortalte at huden hennes hadde blitt så myk og fin og hun kom seg på toalettet hver dag, noe hun hadde slitt med i årevis!
En annen ung dame som har tatt medisiner for ulcerøs colitt har ved en kostholdsendring og daglig inntak av kokosolje, sluttet helt med medisinene og funnet en god balanse. Fra å ha løs avføring med spor av blod til en nesten helt fin og fungerende fordøyelse.

De sunne fettsyrene gir en rekke helsegevinster, hvor spesielt vektreduksjon står øverst på listen for mange.
Jeg har skrevet om kokosolje før, så klikk gjerne her for flere tips om bruksmåter.
Om du vil vite om du kan bruke kokosolje for babyer, klikk her og les en tidligere bloggpost om akkurat det.

Så da det er bare å gå ”helt kokos” og kjenne at smidighetene og overskuddet kommer tilbake!

15 Comments

 1. April 3, 2013    

  Oi! Dette var virkelig spennende lesing Melissa!
  Bruker en del kokosolje allerede, men nå skal jeg jammen meg bli enda flinkere 😉

 2. April 3, 2013    

  Veldig interessant! Jeg elsker kokos, og har stor tro på dens fantastiske virkestoffer!

 3. Unni Unni
  April 3, 2013    

  Så spennende! Og så utrolig praktisk å få det servert på denne måten, når tiden ikke strekker til til å undersøke alt mulig selv! Nå blir det kokosfett på han far også, samme hva han mener om saken! Selv har jeg endelig greid å venne meg til en teskje kokosolje akkurat som den er.

 4. April 3, 2013    

  Flott og interessant innlegg som alltid! Bruker det mye om dagen, og takket være at du gjorde meg obs på det har det fort havnet noen skjeer i morgenkaffekoppen også 😉
  Bestilte faktisk VOF-abo for en stund siden, gleder meg til det første bladet dumper ned i postkassa.

  • April 4, 2013    

   You make me happy altså, både ved å innta kokosolje og lese VOF! Jeg er nødt til å bestille to blader, slik at jeg kan ha et eks i butikken og et hjemme. Mannen og jeg krangler litt om bladene 😉

 5. April 3, 2013    

  Kokosolje<3
  Dette var spennende lesning! Jeg tror kokosolje er noe av det fineste og beste man kan spise, og så er det jo så godt!! 😀

 6. Kine Kine
  April 3, 2013    

  Kanskje dumt spørsmål, men bruker du kokosfett som ansiktskrem daglig? Eller bruker du noe annet du anbefaler?:-)

  • April 4, 2013    

   Nei, jeg bruker det ikke daglig. Men nå som jeg er på ferie og får sol på meg hver dag smører jeg hele kroppen inn med det, også ansiktet.
   Det hender jeg bruker litt før jeg legger meg, masserer det inn. Men på morgenen må jeg bruke en krem, ellers blir jeg så blank i fjeset = ikke gøy.

 7. April 3, 2013    

  Hei,
  Har akkurat oppdaget deg på Instagram – som førte meg til bloggen din.

  Flott blogg med mye nyttig info. Takk for at du gidder!

  Jeg bruker også mye extra virgin kokosolje naturell – men jeg bruker den andre til å steke i.
  Er ikke det bra??

  Takk for svar
  Anne-Grethe

  • April 4, 2013    

   Du kan steke i begge. Men noen foretrekker å steke uten kokoslukt og smak, så det er vel derfor de velger den andre?
   Jeg steker i kun den “originale” som kommer slik den er.

   Så koselig at du fant veien inn hit! Jeg gidder fordi jeg liker å inspirere og dele og håpe at jeg kan hjelpe noen på vei 🙂

   God torsdag!

 8. April 4, 2013    

  spennende lesing 🙂

 9. April 5, 2013    

  Spennende lesing! Jeg er allerede en av de som goes kokos:P da kan jeg i alle fall fortsette med enda større tro på det!:)

 10. mih mih
  October 9, 2013    

  Har vært VOF-abo helt fra starten og leste om den kvinnelige legen som brukte kokosfett til sin syke mann (husker noen hvilket nr det var i?) og det er så spennende. Spiser daglig kokosfett selv. Skulle ønske det ble skrevet litt mer om forebygging og ikke bare hvor mange som vil bli syke fremover og medisiner…

No Pings Yet

 1. Mia B. Olsen » Hvordan bruke kokosolje on July 6, 2016 at 19:28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.