Disse kokosbollene tar litt tid å lage, men er du svak for slik fristelse er det absolutt verdt det!
Oppskriften kommer fra Lavkarbokokken Nils Erik
Dette trenger du til ca 15 store kokosboller:
4 eggehviter
4 plater gelatin (legges i kaldt vann så de blir myke)
1 ss sukrin +
1 ss tagatesse
Vanilje fra 1 vaniljestang (jeg brukte ca 1 liten ts vaniljepulver)
250 g sjokolade, 70% (eller mer)
2 ss kokosfett
5 ss revet kokos
Slik gjør du:
Pisk eggehviten stiv sammen med vaniljen
Tilsett søtning
Tilsett gelatin (klem av vannet først)
Bruk en pose, ha i massen og klipp et hull i et av hjørnene (eller bruk sprøytepose). Lag en “bolle” i den størrelsen du vil ha.
Husk å sett de på plastfolie så de ikke klistrer seg fast.
Sett kaldt i fryseren i ca 1 time.
Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad, avkjøl.
Dypp bollene i sjokolade, dryss med kokos og sett kaldt. Det er lurt å dyppe den helt så fyllet ikke ramler ut fra bunn.
Skal barna få smake kan det være en idé å ikke gå høyere enn 70% på kakaoinnholdet.
Og som dere ser så lagde jeg mange små boller istedet. Neste gang skal jeg lage store, tror det er lettere å dyppe dem 🙂
Yummi! Dette må jeg lage og putte i fryseren til jul!
Ja det må du!
Jeg kjøpte Beef Gelatin fra iHerb som kom her om dagen. Skal prøve å lage med det også og se hvordan resultatet blir.
Kokosboller var min favoritt når jeg var liten, og vi laget faktisk hjemme vi også. Ikke av den så veldig sunne typen da 😛
Disse ser kjempefine ut Melissa!
God Morgen Norge hadde visst en kokosbollekake her om dagen. Den må jeg prøve meg på kjenner jeg!