Disse kokosbollene tar litt tid å lage, men er du svak for slik fristelse er det absolutt verdt det!

Oppskriften kommer fra Lavkarbokokken Nils Erik

Dette trenger du til ca 15 store kokosboller:
4 eggehviter
4 plater gelatin (legges i kaldt vann så de blir myke)
1 ss sukrin +
1 ss tagatesse
Vanilje fra 1 vaniljestang (jeg brukte ca 1 liten ts vaniljepulver)
250 g sjokolade, 70% (eller mer)
2 ss kokosfett
5 ss revet kokos

Slik gjør du:
Pisk eggehviten stiv sammen med vaniljen
Tilsett søtning
Tilsett gelatin (klem av vannet først)

Bruk en pose, ha i massen og klipp et hull i et av hjørnene (eller bruk sprøytepose). Lag en “bolle” i den størrelsen du vil ha.
Husk å sett de på plastfolie så de ikke klistrer seg fast.
Sett kaldt i fryseren i ca 1 time.



Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad, avkjøl.
Dypp bollene i sjokolade, dryss med kokos og sett kaldt. Det er lurt å dyppe den helt så fyllet ikke ramler ut fra bunn.
Nils Erik bruker trepinner for å dyppe de. Det kan være en idé for å få det perfekte resultatet. Mine ble ikke så fine å se på, men de smakte godt og det er det viktigste. Jeg har de stående i fryseren men tar de ut 5-10 minutter før servering så de blir bløte i midten.

Skal barna få smake kan det være en idé å ikke gå høyere enn 70% på kakaoinnholdet.
Og som dere ser så lagde jeg mange små boller istedet. Neste gang skal jeg lage store, tror det er lettere å dyppe dem 🙂