Ingen hemmelighet at jeg liker å løpe. Men siden juletider har jeg vært nødt til å ta det litt rolig pga en gammel skade som har hindret meg i å løpe som mye som jeg har ønsket. Heldigvis er jeg i gode hender, vi har jo kiropraktorer og fysioterapeuter på huset som hjelper meg, men gammelt vev som har “grodd fast” er ikke til å spøke med!

Jeg skal stille i en 10k på Ibiza i mai og har lyst til å komme meg i form til dette. Så da jeg kom over en intervalløkt på Runners før helgen bestemte jeg meg for å hive meg uti det og se om jeg har vilje av stål til å trene meg opp.

Her er den:

intervalltrening

Den var hard men også litt morsom om jeg kan si det. Jeg ga alt i allefall og det er en god følelse (ref bildet over haha).

Økten består av 10 min oppvarming først. Deretter løper du 1500 meter x 6. Mellom dragene jogger du rolig i 3-4 minutter. Og når det hele er løpt jogger du ned.

Jeg kjente på femte draget at kvalmen begynte å krype opp på de siste hundre meterene. Jeg var ikke i nærheten av å jogge rolig i alle pausene, så jeg gikk i godt tempo og hadde pause på 3 minutter maks om jeg gikk.
Siste drag ga jeg alt jeg hadde på høyeste fart på mølla og hadde mest lyst til å rope “Unna vei, her kommer jeg, hele gata flytter seeeeeeg!”

Det viktigste med denne økten er at man gjennomfører den. Det er første gang jeg står så lenge på mølla (1t og 10 min totalt) men det gikk overraskende bra. Det hjalp å ha radio på øret, og en løpevenninne som løp på mølla ved siden av.

Neste uke blir det en annen type intervall. Om det er interessant, kan jeg dele den også med dere.

Men NU må jeg spise! Periodisk faste fungerer tipp topp når jeg trener om morgenen. Det føles meget bra ut å sprinte med kun en fettkaffe i magen altså. Anbefales!