Da jeg viste bilde av disse på Helsesnappen var det mange som gikk koko. Og det forstår jeg godt, for kombinasjonen kokos og sjokolade er helt himmelsk spør du meg!
Dette er veldig likt bountysjokolade som jeg blogget om for noen år siden, men siden jeg her en dag var tom for revet kokos prøvde jeg meg på kokoskrem uten revet kokos, og resultatet var skikkelig digg. Så her kommer min oppskrift:
Du trenger:
1 boks kokoskrem (den harde kremen som du ofte finner i avdelingen med indisk mat)
Søtning (jeg brukte xylitol og stevia)
Kollagenpulver (kan sløyfes)
Vaniljepulver
Slik gjør du:
Varm kokoskremen på svak varme til alt er flytende. Tilsett 2 ss xylitol og ca 10 dråper stevia. Obs! Vi har alle forskjellig søtbehov. Jeg anbefaler å tilsette litt og litt av gangen og smak underveis. Jeg liker å ha denne kremen litt søt.
Rør alt godt sammen, tilsett vaniljepulver og ca 2 ss kollagenpulver.
Hell massen i en form og sett i kjøleskapet til det har stivnet.
Når massen er hard, smelter du to plater mørk sjokolade på svak varme. Tilsett gjerne 1 ss kokosolje og 1 ss smør om du bruker veldig mørk sjokolade. Jeg hadde 100% kakao så jeg tilsatte begge deler.
Knekk kokoskrem i biter og dypp i sjokolade. Sett i fryseren med en gang. Dypp gjerne to ganger for å få tykkere sjokoladelag.
Oppbevares i fryseren. Disse er farlig digge om du liker kokos og sjokolade!
Har du sjokolade til overs, hell i små former så har du litt digg sjokosnacks til du kjenner sjokofysen tar deg!
Hva er kollagen pulver godt for og hva kan man bruke istedenfor ?
Hei Eirin!
Jeg syns Sara har skrevet såpass bra om det så jeg deler link til et blogginnlegg om kollagen, klikk her: http://saralossius.no/2017/02/23/hvorfor-jeg-er-superfan-av-kollagen/
🙂
Hei Går det ann å bytte ut sjokoladen med carob pulver?
Ja, det går helt sikkert an. Har ikke brukt carob på mange år men husker at jeg ofte brukte det som om jeg brukte kakaopulver 🙂
Da prøver jeg det
Hei Jeg prøvde å lage disse, men jeg brukte nok feil kokoskrem. Jeg brukte en slik liten boks med kokosmelk. Jeg finner ikke noe på butikken som heter kokoskrem. Men kan jeg bruke det som er fast inni kokosmelk boksen og ikke det flytende? Blir det da kokoskrem som stivner?
Du har sikkert brukt kokosmelk. Det går fint det, men da må du sette melken i kjøleskapet først så den stivner. Bruk kun den kremen som er hard og har lagt seg øverst. Vannet sparer du til en smoothie.
🙂
Supert, tusen takk
Thank you so much dear!xx
Thank you ! Lots of great ideas, love it !!
You’re welcome 🙂
[…] oppskrifter. Så her kommer det Vi rakk å lage: Ketokokosklumper, oppskrift finner dere her. Vi trillet små kuler denne gangen, satte de i fryseren før vi dyppet de i mørk sjokolade. […]