Noen som så linken på Facebook jeg la ut om at skuespilleren Gwyneth Paltrow gir barna sine lavkarbo? Altså, hun gir ikke barna sine brød, ris og pasta for hun mener at raske karbohydrater ikke er bra for dem.
Power to the people!

Barna hennes er til og med “tynne”, og det er tydeligvis ikke normalt i England lengre. Så hun blir kritisert for det. Myndighetene har hevet seg på og mener at barn er “i faresonen for mangel på næringsstoffer” og at barna ikke vil være istand til å tenke klart uten denne type energi.
Les mer her om fedme hos barn.

Denne freshe damen har akkurat kommet ut med en ny kokebok som visstnok skal være oppskrifter uten raske karbohydrater. Yeah! Tommel opp for det! Hun sier selv at “Ingen, ikke barn engang har faktisk ikke behov for å spise karbohydrater”.
Kjempekult at en kjendis sier dette rett ut, så kan folk få noe å tenke på. Vi tror at barna må ha sukker for å ha nok energi. Men det stemmer ikke. Faktum er at det vi spiser i dag, spesielt den høyglykemiske som vi blir anbefalt å spise mangler vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Hvorfor må vi gi næringsfattig mat når vi heller kan gi næringsrik mat? All mat gir oss energi, det gjelder å velge de riktige råvarene.
Kroppen vår trenger riktig drivstoff for å bygge seg opp, reparere muskler og vev. Og da er det ikke behov for karbohydrater.

Som det står i artikkelen; Hvorfor mater bøndene dyrene sine med korn? Det er for å fete dem opp.

Problemet med sukker, og stivelsesholdige og raffinerte karbohydrater, er at energifølelsen denne maten gir deg er kortvarig. Når blodsukkeret kort tid etter begynner å dale, må et nytt inntak av mat inntas for at det skal stige igjen. Og sånn kan dagene gå. Kroppen må produsere insulin, et fettlagringshormon for å senke det høyeblodsukkeret man får av høyglykemisk mat (brød, ris, pasta, potet og sukker). Riktig type fett og protein derimot gir langvarig energi og et stabilt blodsukker. Hva velger du?

Klikk her for å komme inn til en lchf guide jeg har skrevet tidliger.

Angående vita-saken så har det kommet inn klager. Men ikke nok. Vi har noen flinke folk som er på saken så da er det bare å krysse fingrene for at det blir et bra resultat til slutt. Men ikke slutt å fortell dette videre til alle dere kjenner!
Jeg har trukket en vinner av giveawayen forresten, og vinneren ble:

FRIKEN!