Denne karamellbomben er helt fantastisk deilig og mektig. Smaken er god og rund og det er faktisk litt vanskelig å stoppe å spise.
Du trenger:
125 gr smeltet smør
3 ss sukrin pluss
1 ts vaniljepulver
1 ss yaconsirup
5 ss mandelmel
En klype salt
10 dråper Stevia med sjokoladesmak (kan sløyfes)
Glasur:
100 g mørk sjokolade (86%)
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
Dekk et liten form med bakepapir og ha massen oppi.
Sett inn i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter.
Smelt sjokoladen og hell over på toppen. Pynt med for eks revet kokos, gojibær, hakkede nøtter.
Sett kaken til avkjøling, og når den er kald så sett den i kjøleskapet (eller fryseren om du er like utålmodig som meg).
Ta ut hele formen, og del i små ruter. Siden denne kaken er mektig så anbefaler jeg å lage små ruter.
Herlig!! Karamell+sjokolade=<3
Mmmm så deilig ut! 😀
Nå har jeg prøvd å lage den to ganger, men den svømmer altså i smør. Første gang tok jeg 125gr som oppskriften sier. Andre gang tok jeg 100gr.. Og den fester seg ikke helt heller.. Hva gjør jeg galt? Hjelp!!
Jeanette, så rart! Har du mandelmel eller kvernede mandler? Jeg brukte mandelmelet fra Funksjonell Mat. Det er mørkt og litt fast.
Jeg har også laget denne to ganger og det har vært samme konsistens begge gangene. Prøv litt mindre smør. Og let me know 🙂
Ja, har mandelmel. Men kanskje jeg skal prøve med litt mer i, og mindre smør 🙂
Supert, fortell hvordan det går!