Ofte under veiledning med klienter får jeg spørsmål om det er greit å drikke alkohol. I og med at vin er en del av måltidet i Spania vil de fleste vite om de kan likevel ta seg et glass vin til maten. Jeg personlig gjør det selv når jeg får lyst, og ser ikke noe i veien å ta seg et glass om man ønsker. Men da er det viktig å huske på hvorfor man vil legge om kostholdet og sørge for at det ene glasset ikke blir til to og tre. Vil man ned i vekt anbefaler jeg ikke å drikke vin i den første perioden med kostholdsomlegging da alkohol trigger som regel sultfølelsen og du ender opp med å knaske i deg noe du muligens ikke ville gjort om du unnlot å ta det glasset.

Alkohol blir behandlet annerledes enn mat i kroppen, og kroppen går igang med å fordøye alkoholen fremfor mat. Med andre ord, maten som skal fordøyes og forbrennes blir satt på vent.
På en måte er det greit å drikke alkoholen på tom mave, men da opplever man at man føler seg beruset raskere noe som er litt uheldig. Ingen win-win situasjon her for de som ønsker å gå ned i vekt.

Jeg er ingen vinekspert så jeg tør ikke uttale meg for mye her, men vin blir laget av druer, som inneholder mye fruktsukker. Likevel under gjæringsprosessen brytes mye av karbohydratene ned. Derfor vil en tørr hvitvin inneholde mindre sukker enn en søt hvitvin. Likører for eksempel er ikke noe særlig når man skal tenke på blodsukkeret.
Brennevin har ingenting igjen etter gjæringsprosessen, men de har et høyt alkoholinntak.

Nå vil jeg ikke engasjere til et alkoholinntak her, men vil dere ta dere et glass så hold dere til tørre viner, og for all del unngå drinker som inneholder både fargestoff og massevis av hvitt sukker.
Evt kan man lage egne drinker basert på sitron, stevia og bær.

Og husker dere jeg skrev om fordøyelsen og magesyre? Jeg nevnte Underberg. De som kjenner meg vet jeg ofte har en sånn på innelomma etter et godt måltid!

Skål med måte!