Gurkemeie er en av de mest propulære krydderene i verden da det har ekstraordinære, kulinariske og medisinske egenskaper. Gurkemeie brukes i ayurvedisk, indisk og kinesisk medisin og har vist seg å være gunstig mot bl. a. fordøyelsesproblemer, ulike typer infeksjoner, betennelser, hudproblemer og mye mer.
Denne lille knallgule roten er den perfekte ingrediensen for å styrke immunforsvaret, så her kommer en oppskrift på en forebyggende styrkesirup du kan ta daglig, men også når kroppen ikke er helt i sitt ess.Du trenger:
2 dl honning, helst manukahonning
3 cm gurkemeierot eller 1-2 ss pulver
Pepper

Slik gjør du:
Bruk et lite glass med tett lokk. Fyll med honning og tilsett gurkemeie. Jeg brukte hvitløkspresse på roten min. Tilsett et par drag med pepperkverna til slutt og rør godt.Blandingen kan tas forebyggende daglig, en liten teskje holder.
Skulle du bli syk anbefales det å ta en teskje med blandingen hver time. Neste dag holder det med å ta blandingen annenhver time og dagen etter der hver tredje time. Sørg for at det smelter i munnen din før du svelger. Eller bland i en kopp med lunkent vann (obs! Ikke varmt da, da mister honningen litt av effekten sin).

Gurkemeie blir ansett som trygg å bruke når den inntas i anbefalte doseringer.

Andre bloggposter om gurkemeie finner du her:
Ananas og gurkemeie sauerkraut
Helende gurkemeiedrikk
Gurkemeielatte
Gurkemeiesmoothie

Kilde