Ja, jeg er opptatt av hva som puttes inn i munnen til folk. Det er ikke til å stikke under en stol at usunn mat er noe av det verste jeg vet. Å se barn som spiser junkfood dag etter dag gjør meg trist. Og som flere enn meg sier, det er barnemishandling å gi barna junkfood!

Joda, det er rom for en is innimellom, en brødskive om mormor tilbyr, eller et par karameller. Det er ikke det jeg mener. Men daglig, det er noe annet. Hva er vitsen? tenker jeg.

Stadig får jeg kommentarer som “kan du spise dette du da, du som er på sånn derre lavkarbogreier?”.
“Joda, jeg kan faktisk spise absolutt alt jeg vil jeg, men jeg velger å ikke gjøre det fordi kroppen min liker det ikke, jeg får mageknipe, jeg får lavt blodsukker, jeg blir oppblåst og det metter ikke særlig lenge” har jeg mest lyst til å si. Men det er jo rent uhøflig.
Det er bare det at jeg blir så oppgitt over folks tanker og meninger om mat. Mat er mat? Nei, mat er ikke mat. Vi er så heldig å ha blitt tildelt en kropp. Så hvorfor må vi forgifte den? Vi skal ha den i mange mange mange år og alle vil vel at den skal fungere optimalt til veis ende? Det vil i allefall jeg!

Haha, jeg må flire litt for meg selv. Da jeg var på kurs med Hexebergklinikken i våres, stod Sofie og jeg og snakket om å bli servert snitter. Da hun fortalte at hun spiste pålegget men pleide å legge loffskivene oppå hverandre igjen på tallerkenen så sa jeg at jeg gjorde akkurat det samme. Eller (uten at noen ser det da, det er jo ikke meningen å være uhøflig heller) om det er en søppelbøtte i nærheten så man kan vippe loffen ned. Vi er ikke de eneste vet jeg.

Grunnen til at disse tankene kom til meg nettopp nå i dag var fordi jeg stekte lapper (lavkarbo, så klart) til barna mine. Siden vi fikk brunost av min mormor her om dagen så tenkte jeg at “ai ai, brunost på lapper, det er godt det!”
Så det ble masse smør og noen skiver med brunost på lappene (jeg lagde pannekaker til meg). Og da slo det meg at om noen hadde sett meg spise brunost så hadde jeg vel fått kommentaren “kan du spise det der, du da?”.
sunne pannekaker
Røren i dag ble slik:
6 egg
2 ss kvernede mandler
1 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ts bakepulver
Ca 2 dl mandelfløte

Bland godt, jeg brukte stavmikser. Og steke i massevis av smør!

Så, for the record, jeg spiser brunost innimellom jeg også altså! Bittelitt går greit. Det er jo kjempegodt!

Ha en fin dag alle sammen! Del gjerne deres tanker om dette. Jeg vil høre flere synspunkter.