kamille

Kamilleblomst (Chamaemelum nobile)
Denne blomsten vokser vilt i Europa og er en skatt av en blomst! Den er beroligende, krampeløsende og betennelsesdempende. I tillegg bli den brukt mot mavesår, søvnløshet, heling av betente sår og byller, kvalme, kolikk, øyeplager og halskatarr bare for å nevne noen.

Kamillebad virker beroligende på hud og sår, noe jeg selv har erfart ved flere anledninger. Kamilletrekk er gull verdt rett etter fødsel, til å roe ned fødselssårene og om mor og bebiss får øyekatarr (brystmelk er førstevalget, men kamilletrekk er fint å legge over hele øyet).
Ansiktsbad kan friske opp hudfargen, eller bruk det som skyllevann til blondt hår (kamilleblomsten må trekke i 30 minutter og håret skylles flere ganger for best effekt.

Kamillen som selges i løsvekt kommer vanligvis fra utlandet, men denne blomsten kan fint vokse i Norge. Det er altså forskjell på kjøpekamille og hjemmedyrket kamille, så jeg anbefaler alle å så dette til våren.
Vi er så heldige å ha venner som dyrker dette i sin økohage så vi får store poser med kamille noen ganger i året.

Hvis dere klikker dere inn på rolv.no vil dere få massevis av god info om urter og blomster. Her kan dere lese mye mer om kamille.

Hva bruker du kamille til? Del gjerne!