Kake på Kvinnedagen

mandelkake

Det er helt greit å spise varm kake til frokost. Og det er veldig kjekt å sende med varm kake i matboksen til de små!
Siden det er kvinnedagen og greier, og fredag…. og en ny mulighet til å minne dere på å spre ordet videre angående Vita Hjertego saken! Dette er vi ikke ferdig med altså, dere må virkelig stå på. Det er dessverre altfor mange som leser og klikker seg ut igjen istedet for å sende inn klage, fortelle andre om det og dele link på sin fjesbokside.

Vi er 12 bloggere som har tatt opp saken, og jeg håper det blir fler!
Derfor ber jeg dere klikke dere inn her for å komme til klageinnlegget, slik at dere kan dele dette videre med andre.
Dette er viktig folkens, det er ikke riktig at slike reklamer sprer usannheter. Vi trenger skikkelig mat, ikke kjemisk fremstilt lettprodukter.
Det var en som sa her om dagen “stoler du mest på kua eller kjemikeren?” og da måtte jeg flire!
Siden jeg postet innlegget på tirsdag har jeg fått flere tilbakemeldinger i butikken at folk syns det er fint jeg engasjerer meg. Men hva med DERE? Dere må jo bidra litt dere også!
Jeg trekker en vinner av giveawayen neste tirsdag. Om dere vil bli med på trekningen må dere sende inn klage først og så kommentere under.

Back to the cake….

Mandelkake på kvinnedagen lages av:
2 egg
2 dl kvernet mandler
1 ss peanøttmel
1 ss kokosmel
3 ss kokosblomstsukker (eller bruk sukrin om du vil ha det helt lavkarbo)
1 ss nøttesmør
10 dråper stevia med for eks vaniljesmak
75 gram smeltet smør

Smelt smøret.
Bland de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og tilsett smøret.
Skrap ut den klissete deigen i en ønsket form, og stek i ca 180 grader på 10 minutter. Følg med! Alle ovner er forskjellige.

Ha en deilig fredag, en deilig kvinnedag.
Gi en god klem til alle du treffer, se opp på den blå himmelen, husk å fortell alle om Vita Hjertego og NYT at våren er på vei!

6 Comments

 1. under opplæring under opplæring
  March 8, 2013    

  Mmmm…. denne så saftig og god ut!! Peanøtt mel d har jeg ikke åsså….kan jeg bruke kikertmel eller mandelmel tro??? Skolder du mandlene når du lager denne eller m skallet på 😉 spørs om ikke denne må prøves….. ;))))))) ha en finfin dag

  • March 8, 2013    

   Mandlene er skoldet ja 🙂 Men det går helt sikkert fint å bruke med skall på også!
   Så har vi dette med bløtlegging også.. men jeg skal være ærlig og si at jeg gjør ikke det hver gang heller..
   Bytt ut peanøttmelet med for eks mer kokosmel. Går sikkert helt fint!

 2. under opplæring under opplæring
  March 8, 2013    

  http://www.hjertemat.com/2011/05/litt-om-agave-litt-om-raw-kakao-og-mye.html

  Har du lest om dette forresten?? Også jeg som var sååå glad for den lave GI på kokosblomstsukkeret da gitt ;(

  • March 8, 2013    

   Nei, den har jeg ikke sett. Tusen takk som deler den! Har lest og syns det var interessant!
   Vi snakket en del om agave i studietiden min i fjor og jeg er også en av dem som var glad for at et slikt produkt kom på markedet for mange år siden fordi det liksom skulle være så sunt. Da jeg leste meg opp på det valgte jeg å ikke ta det inn i butikken lengre og anbefaler det ikke lenger. Jeg bruker likevel yaconsirup noen ganger selv om dette også går under fruktose…
   Det er ikke alltid så lett å velge søtning. Noen ganger bruker jeg sukrin pluss og noen ganger kokosblomstsukker. Jeg pleier som regel å ha i så lite at jeg syns ikke jeg merker noe forskjell på GI. Men som mjuuugly svarer i den tråden, så tenker jeg på mineralene vi får fra kokosblomstsukker…

   Det beste er jo å bruke stevia, og så annen søtning til fest 😉 Og så rett og slett prøve å gå ned på søtningen!

 3. March 8, 2013    

  Så deilig med kakefrokost på kvinnedagen!
  Og ja, flere bør virkelig engasjere seg og skrive under! Jeg har ikke delt det på facebook, men jeg har delt det med alle venner og familiemedlemmer jeg kan tenke meg at bryr seg. Som dessverre ikke er så mange, folk trooor jo på dette “lett”-tullet og det gjør meg småsprø 😛 Hehe, men ja, håper virkelig fler bryr seg, for det er viktig!!

  • March 8, 2013    

   Jeg ser at det er flere som deler det nå, sikkert mange som er blitt mast på, hehe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.