…ingenting slår lukten av smeltet kakaosmør om du er en ekte sjokoladetilhenger
Kakaosmør er det fettet du får når kakaomassen blir presset. Den koster litt mer enn resten av kakaomassen, men du trenger ikke så mye for kakaosmøret er drøyt i bruk. Denne type fett er et meget stabilt fett som inneholder naturlige antioksidanter som hindrer harskning.
Kakaosmøret har et smeltepunkt på ca 32 grader og bør (for at næringen ikke blir ødelagt) varmes i varmebad. Det tar litt tid, men en idé er å finhakke kakaosmøret på forhånd.
Kakaosmør er å finne i mange kremer pga sitt høyt fuktighetsnivå. Derfor kan du fint bruke kakaosmøret direkte på huden som for eks massasjeolje eller i ansiktet. Prøv å gni litt mellom hendene og kjenn hvor myke hendene blir av det.
Nyere forskning har også vist at det hjelper mot stress å massere huden med kakaosmør, det forebygger strekkmerker hos gravide og styrker immunforsvaret. Dette er fordi kakaosmør, som sjokolade, inneholder mye CMP (cocoa mass polyphenol).
Forskere i Japan rapporterte at CMP hemmer veksten av kreftceller og svulster ved å redusere aktive oksygennivå i kroppen, og konkluderte med at CMP hemmer oksidasjon av LDL (gode) kolesterolet og produksjon av inflammatoriske celler.
Det er også noe bevis på at CMP i kakaosmør kan også bidra til å forebygge hjertesykdom og lette leddgikt symptomer.
Kilde: Gojiking
>Hihi, kjenner til det å bli "mo i knærne" når det lukter sjokolade på kjøkkenet 🙂 Det blir jeg også! Jeg tror jeg kunne stått å rørt i sjokolde i evigheten<3
>Ja, enig… i allefall alltid ha litt i en gryte så det dufter fristende til enhver tid 🙂
[…] litt videre med smaker og har funnet en digg kombo som er favoritt for tiden. Ingrediensene er: Kakaosmør Bipollen Macapulver Kokosblomstsukker Lucuma I denne oppskriften har jeg brukt kopper/glass som […]
Hei! Kan man erstatte kakaosmør med kokosolje i sjokoladepåskrifter, med tanke på tilnærmet likt næringsinnhold? Mvh Linn
Altså, det er jo to helt forskjellige ingredienser da. Men de er begge rike på fett 🙂
Jeg foretrekker kakaosmør for de holder seg bedre og smelter ikke så raskt.