Kakaomasse / Kakaosmør

…ingenting slår lukten av smeltet kakaosmør om du er en ekte sjokoladetilhenger

kakaosmor

Kakaosmør er det fettet du får når kakaomassen blir presset. Den koster litt mer enn resten av kakaomassen, men du trenger ikke så mye for kakaosmøret er drøyt i bruk. Denne type fett er et meget stabilt fett som inneholder naturlige antioksidanter som hindrer harskning.

Kakaosmøret har et smeltepunkt på ca 32 grader og bør (for at næringen ikke blir ødelagt) varmes i varmebad. Det tar litt tid, men en idé er å finhakke kakaosmøret på forhånd.
Kakaosmør er å finne i mange kremer pga sitt høyt fuktighetsnivå. Derfor kan du fint bruke kakaosmøret direkte på huden som for eks massasjeolje eller i ansiktet. Prøv å gni litt mellom hendene og kjenn hvor myke hendene blir av det.

Nyere forskning har også vist at det hjelper mot stress å massere huden med kakaosmør, det forebygger strekkmerker hos gravide og styrker immunforsvaret. Dette er fordi kakaosmør, som sjokolade, inneholder mye CMP (cocoa mass polyphenol).

Forskere i Japan rapporterte at CMP hemmer veksten av kreftceller og svulster ved å redusere aktive oksygennivå i kroppen, og konkluderte med at CMP hemmer oksidasjon av LDL (gode) kolesterolet og produksjon av inflammatoriske celler.
Det er også noe bevis på at CMP i kakaosmør kan også bidra til å forebygge hjertesykdom og lette leddgikt symptomer.
Kilde: Gojiking

4 Comments

  1. Ragnhild Ragnhild
    March 4, 2012    

    >Hihi, kjenner til det å bli "mo i knærne" når det lukter sjokolade på kjøkkenet 🙂 Det blir jeg også! Jeg tror jeg kunne stått å rørt i sjokolde i evigheten<3

  2. Helsekosten Helsekosten
    March 4, 2012    

    >Ja, enig… i allefall alltid ha litt i en gryte så det dufter fristende til enhver tid 🙂

  3. Linn Nikolaisen Linn Nikolaisen
    September 21, 2017    

    Hei! Kan man erstatte kakaosmør med kokosolje i sjokoladepåskrifter, med tanke på tilnærmet likt næringsinnhold? Mvh Linn

    • September 22, 2017    

      Altså, det er jo to helt forskjellige ingredienser da. Men de er begge rike på fett 🙂
      Jeg foretrekker kakaosmør for de holder seg bedre og smelter ikke så raskt.

No Pings Yet

  1. Energisnack med smak av karamell | Melissa Spania on November 6, 2016 at 16:20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen