Disse mektige sjokoladene er enkle å lage og smaker aldeles nydelig! Ønsker du den sukkerfri er Fibersirup fra Funksjonell Mat fin å bruke, eller stevia med karamellsmak.
Du trenger:
2 dl kokosolje
4-5 ss råkakao
4 ss lønnesirup
1 tskj kanel
½ tskj himalayasalt
2 ss kaffe
Smelt kokosolje på svak varme, og deretter rør inn resten av ingrediensene. Sett til side.
Fyll:
5 ss peanøttsmør
2 ss kokosolje
Lønnesirup etter smak (jeg lagde denne litt søtere enn sjokoladeblandingen)
Smelt kokosoljen på svak varme, rør i peanøttsmøret og prøv deg frem med lønnesirupen til blandingen er søt nok for deg.
Nå kan du fylle små former med litt sjokolade. Sett i fryseren så det stivner raskt. Ta de ut og deretter ha i en liten klump med peanøttfyllet. Sett i fryseren igjen før du heller over sjokolade igjen så det hele dekkes med et sjokoladelokk.
Strø gjerne over for eks macapulver eller mesquitepulver. Det gir en liten smaksopplevelse og er dessuten fint som dryss.
Disse oppbevares helst i fryseren, men ta de ut noen minutter før de skal nytes.
For en annen fantastisk god og lettvint måte å lage disse på kan du klikke deg inn her for en tidligere oppskrift.
Eller denne.
Hei! Laget disse nå, men sjokolade? Mine ble helt hvite:p Har jeg gjort en feil eller har du glemt og skrive en ingrediens:p
M
Hei! Laget disse nå, men sjokolade? Mine ble helt hvite:p Har jeg gjort en feil eller har du glemt noe i oppskriften:p
M
Uæææ, ja det skal jo være kakao i de! 4-5 ss mener jeg å huske! Takk som sier ifra!
Har du sluttet å blogge?
Hei Karin!
Så hyggelig at du spør 🙂
Jeg har ikke sluttet, men det er så travelt på jobb for tiden så det blir rett og slett ikke mulighet til å blogge. Men jeg kommer nok sterkere tilbake skal du se 😉