Bladet VOF – Vitenskap og fornuft holder igjen et kurs her i Spania, nærmere La Nucia på et nydelig sted som heter Akinon.
Hele denne uken er lagt opp med god kursing, matlaging, gruppearbeid og ellers gode samtaler med to veldig fine mennesker, Dag Poleszynski og Johnny Laupsa-Borge.
I dag begynte Dag med å fortelle om hvordan mennesket ble til, og evolusjonær miljøtilpasning. DNA, likheter og fellestrekk for pattedyrene. Ganske spennende!

Deretter snakket Johnny om hvordan tilrettelegge et kosthold, akkurat passe for deg. Vi er jo ikke like, vi mennesker så det er ingen fasit på hva som er riktig kost og hvor mye. Han snakket også en del om hvordan de gjør det på klinikken hans, Medisinsk Helsesenter som ligger i Ulvik i Hardanger.
Etterpå ble vi delt i to grupper hvor den ene fikk gruppearbeid og den andre skal lage middagen til i kveld. Jeg var med på gruppearbeidet, og vi fikk i oppgave å sette opp en dagsmeny til en overvektig kvinne. I morgen tidlig skal vi presentere dette for den andre gruppen.


Johnny målte blodsukkeret vårt før vi spiste frokost, og deretter rett etter. Så ventet vi 2 timer og målte det igjen. Mitt var ganske likt hele tiden og det er bra! Om noen vil vite mer om blodsukkermåling kan jeg sikkert skrive litt om dette, da det er morsomt å se forskjellene før og etter og hvilken påvirkning det har med maten vi spiser.