Jeg er på kurs med VOF

Bladet VOF – Vitenskap og fornuft holder igjen et kurs her i Spania, nærmere La Nucia på et nydelig sted som heter Akinon.
Hele denne uken er lagt opp med god kursing, matlaging, gruppearbeid og ellers gode samtaler med to veldig fine mennesker, Dag Poleszynski og Johnny Laupsa-Borge.
I dag begynte Dag med å fortelle om hvordan mennesket ble til, og evolusjonær miljøtilpasning. DNA, likheter og fellestrekk for pattedyrene. Ganske spennende!

Deretter snakket Johnny om hvordan tilrettelegge et kosthold, akkurat passe for deg. Vi er jo ikke like, vi mennesker så det er ingen fasit på hva som er riktig kost og hvor mye. Han snakket også en del om hvordan de gjør det på klinikken hans, Medisinsk Helsesenter som ligger i Ulvik i Hardanger.
Etterpå ble vi delt i to grupper hvor den ene fikk gruppearbeid og den andre skal lage middagen til i kveld. Jeg var med på gruppearbeidet, og vi fikk i oppgave å sette opp en dagsmeny til en overvektig kvinne. I morgen tidlig skal vi presentere dette for den andre gruppen.


Johnny målte blodsukkeret vårt før vi spiste frokost, og deretter rett etter. Så ventet vi 2 timer og målte det igjen. Mitt var ganske likt hele tiden og det er bra! Om noen vil vite mer om blodsukkermåling kan jeg sikkert skrive litt om dette, da det er morsomt å se forskjellene før og etter og hvilken påvirkning det har med maten vi spiser.


4 Comments

 1. Runhild Runhild
  April 18, 2012    

  Jeg hadde så lyst å delta på dette kurset, men det gikk ikke. Håper du kan kurse meg litt på det dere lærer. Høres veldig spennende ut. Kos deg videre på kurs på herlige Akinon.

 2. April 18, 2012    

  Ja, Akinon er jo et fantastisk sted å være på kurs på også 🙂

 3. April 21, 2012    

  Åh kjenner at jeg blir fullstendig misunnelig. Savner Spaia, Akinon og hele pakken. Ser dårlig ut med tanke på tur nå i juni, men kommer i oktober. Kos deg

 4. April 23, 2012    

  Line, helt fantastisk som alltid å være på kurs på Akinon! Jeg sitter igjen med en tom følelse nå og savner gjengen masse.
  Gleder meg til du kommer i oktober da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.