Mange lurer på hvordan jeg får tid til å lage alt jeg lager som jeg legger ut her på bloggen.
Jeg har som mange andre en fulltidsjobb, to små barn som skal kjøres og hentes hit og dit, lekser som skal følges opp, matpakker som skal lages, middag skal stå klart på bordet etter en lang arbeidsdag, trening og en mann å nyte livet med. Så min hverdag er hektisk, ja, men det er snakk om prioriteringer. Marthe Krogh fikk mye pes etter uttalelsene sine om at mødre må ta seg sammen. Jeg mener at hun ble litt feilsitert på mange måter for jeg tror ikke hun mente akkurat det. Jeg har selv født to barn og lidd meg gjennom maaaaange våkennetter med begge to så jeg vet akkurat hva en sliten mamma er. Trust me! Men likevel så føler jeg at livet blir så mye bedre når jeg trener. Om det er en liten gåtur eller støvsuging av hele huset så er det aktivitet og kroppen blir brukt til annet enn bare byssing, bæring og produsere morsmelk (selv om man kan kombinere dette også om man bærer barnet på ryggen i bæretøy).

Er man i en god rutine så vil alt bli enklere. Da mener jeg at har man et sunt og godt kosthold vil man være mindre syk, ha mer energi og mer overskudd til å takle hverdagene.
Jeg er jo så heldig at jeg slipper å starte på jobb kl 08, så jeg rekker å ta treningen rett etter jeg har levert barna. Jeg får mye mer energi de dagene jeg trener og det svever jeg på resten av dagen. Dette er også fordi jeg har funnet ut hva mitt brensel er. Spiser jeg riktig mat for meg og min kropp har jeg det veldig bra og energien brenner jevnt.

Jo, tilbake til godislagingen. Det jeg egentlig skulle dele i dag var hvordan man kan lage en haug av godsaker på en gang!

Når man først står på kjøkkenet og skal lage noe, er det greit å lage flere ting i samme slengen. Dette fordi du har alt stående fremme, du har satt av tid til kokkelering og det er mye lettere å lage mye på en gang.
Det første du må gjøre er å ta frem alt du har av stæsj og sett det på benken. Når man har alt foran seg er det lettere å ha fin flyt. Her har jeg ca halvparten av mitt stæsj som jeg dro frem før jeg begynte:Jeg begynner på en oppskrift, og blander alt sammen til det blir en deig. Jeg personlig syns det er greiest å ha for eks en dag hvor jeg bare lager godtekuler, og en annen dag jeg lager muffins/kaker og en ren sjokoladedag.
Når første deig er ferdig, har jeg den i en skål og setter til side. Så begynner jeg på neste deig. Heller den i en skål og fortsetter helt til jeg blir lei.

Her har jeg laget 5 forskjellige ting:
(Noen som kan gjette hva det er?)Når alt står klart er det bare å brette opp ermene og begynne rullingen. Sørg for å ha brett/skåler/tallerkner klart så det er lett å legge kulene.
Sett det i fryseren mens du rydder opp. En fordel er når oppvaskmaskinen er tom, så er det bare å sette alt rett inn.
Varene inn i skapet, tørk av kjøkkenbenen og VIPS! Innen en time har du fått til maaaange gode nytelser!

Dette er noe jeg ofte gjør etter at barna er i seng, for da er det bare meg selv på kjøkkenet. Jeg blir nemlig altfor stressa av å bare sitte i sofaen og se på TV.
Men jeg legger meg tidlig altså. Det er ikke ofte jeg er å finne andre steder enn i sengen min når klokken nærmer seg midnatt. For det er utrolig viktig at kroppen får hente seg inn om natten. Restituere seg.

Så nå har jeg fryseren full av godsaker! Ingenting er bedre enn det!
Perfekt til før-trening-snacks, turmat, til kaffen og som kveldskos.