Hygienekurs – check!

hygienekurs

Jeg sitter i styret på Den Norske Klubben Costa Blanca. Og et ønske fra klubben er at jeg skal bidra litt på kjøkkenet med noe snop o.l. de kan servere i kaféen. Dette er jo bare hyggelig å bli spurt om, men det viser seg at man må ha fullført et hygienekurs for å kunne være på et storkjøkken, og ikke minst lage og servere mat. Så da var det bare én ting å gjøre!

Tidlig mandagsmorgen troppet jeg opp på et kontor i Altea by, med 10 andre kjøkkenarbeidere. I klassen vår hadde vi en som serverte i iskrembar, en som jobbet på spisesalen på en skole, to som drev restaurant og resten som jobbet på barer. Og jeg da, som har null erfaring fra serveringsbransjen.

Vi gikk gjennom temaer som hygiene på kjøkkenet, hvor viktig det er å vaske seg, bruke uniform, behandle maten riktig og plassere maten på riktig sted. Etter 4 timer teori avsluttet vi med en eksamen. Alt foregikk på spansk. Og selv om jeg fungerer greit på spansk så kjente jeg at jeg ble litt varm i trøya da vi fikk beskjed om at vi skulle avslutte det hele med en avgjørende eksamen i hygiene. Jeg fikk 19 av 25 rette så jeg bestod i allefall. Og diplomet mitt skulle sendes til klubben så jeg kan endelig bidra på kjøkkenet deres!

kurs

En ting vi snakket litt om var frityrolje. På restauranter blir mye mat fritert. Og det vi ikke er klar over, er at mange benytter seg av samme olje dag etter dag.
Oljen bør byttes helst annenhver dag, og det er ikke mulig å avgjøre om den skal byttes selv da den er luktfri og ofte fargeløs. Da læreren spurte de andre hvor ofte de byttet kom det en del ymse svar. Hun ene svarte en gang i uken og de var en busy café. Grøss og gru!

Noen som er spesielt glad i fitert mat, eller?

1 Comment

  1. Helene Helene
    December 19, 2014    

    Det kommer sikkert godt med skal du se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen