Jeg vet det er mange som tar hvetegress daglig. Yeah! Heia denne grønne skjønnheten som tilfører kroppen vår så mye sunt og godt!

Hvetegress har mange gode egenskaper. Jeg har skrevet om hvetegress tidligere om dere vil lese om fordelene ved å ta hvetegress. Les her.
Og nylig ble det skrevet en “hvetegressartikkel” om meg i Spania24. Jeg skal innrømme at jeg syns det er stas at så mange av dere her i området jeg bor i har begynt å ta hvetegress, og sverger til det! Hurra!

Ok, så til hvordan det hele begynner….. spiringen!
Dette er hvetekorn forresten:
hva er hvetekorn

For å lage hvetegress, trenger du hvetekorn. Jeg har kjøpt en starterpakke fra UK Juicers, med jord, spirepose og brett. De er super på levering, jeg bestilte fredag ettermiddag og mandag morgen ble de levert i butikken. Postmann Pat har tydeligvis shottet hvetegress for å ha en slik fart på seg!

dette trenger du for å spire hvetegress

Ok, først må du bløtlegge hvetekornene i minst 8 timer:
hvetekorn i vann

Deretter sprer du de utover et brett, og lar de ligge ca 1 døgn så de begynner å spire:
så skal hvetekornene spires

Det er veldig kjekt med en liten hjelper til dette:
spir hvetegress

Hvetekornene skal ikke ha direkte sollys, men de skal ha lys på seg. Her i Spania må jeg være forsiktig så de ikke får for mye lys tro det eller ei, ellers tørker de. Så jeg hadde de ute i skyggen de første dagene, vannet så ofte (kjente på de støtt og stadig) jeg burde så de holdt seg fuktige, og passet litt på dem. Det er viktig å gi kjærlighet til spirene sine vet dere.
OBS! Det er også mulig å spire i spirepose, dette skal jeg vise dere en annen gang. Jeg var så utålmodig med å komme igang at jeg måtte bare hive meg uti det, spirepose eller ei!

Allerede dagen etter (ca 17 timer) hadde de begynt å spire! Jeg sørget for at de holdt seg fuktige utover dagen. Dere ser at de har fått en liten “hale” på seg.

spire hvetegress

Dagen etter blandet jeg i økologisk jord og vannet det hele før de fikk lov å stå å godgjøre seg utenfor butikken. Viktig at man har en liten hjelper til dette også:
lag hvetegress

spiret hvetekorn

Sjekk det spirer fort!
hvetegress spirer

Dette er dagen etter jeg la de i jord:
hvetegresset gror

Dag 3:
hvetegress gror
Så, nøyaktig 5 døgn siden jeg bløtla spirene på morgenen så det slik ut, litt utover dagen:
hvetegress vokser
Fy søren, dette går unna!
Det er gøy å se at det vokser så fort. Det er lett å gjøre også. Bare sørg for å gi litt kjærlighet. Barna her i huset følger med (jeg har to brett i butikken og to brett hjemme).
Jeg sørger hele tiden for at de holder seg fuktige, og de står i skyggen hele tiden, men med mye lys.

Det sies at det tar ca maks 10 dager før gresset er klart til å juices. Fortsettelse følger!