Når jeg ser alle disse vakre bildene som er på de skjønneste og vakreste bloggene så ser alt så lett ut… på en måte… altså, jeg tenker ikke på hvordan maten blir laget, heller “oi, det så fint ut, det lager jeg”
Tja, skal ikke skryte på meg at jeg er noe flink til å lage andres oppskrifter. Og resultatet mitt er overhodet ikke ut som på deres bilde!

Det blir mye søl på kjøkkenet mitt når jeg lager sjokolade, det skal jeg ikke legge skjul på. Smaking må selvsagt til, og litt søl der, litt søl her… ops, jeg trodde lokket var på der.. og barna som vil smake, og så en mann som stikker finger´n nedi osv osv osv.

Oppskriften på peppermyntekulene ligger her forresten.

You learn as you go, det er sikkert, og jeg har funnet en metode som fungerer ganske greit for meg når jeg lager bounty, eller i dette tilfelle – peppermyntekuler.
Jeg deler med dere i tilfelle noen fortsatt søler som en unge på kjøkkenet.
Etter at jeg har kuttet opp kokosmassen i biter, og/eller rullet dem til små kuler (som jeg har gjort denne gangen) dypper jeg de i sjokolade.
Det kan være greit å bruke en gaffel til dette slik at mye av sjokoladen renner av i kjelen.
Sett kulene på et bakepapir.
Ser dere den ene kulen som er halvert? Det er Aleksander som har knabbet til seg en bit uten å løfte skikkelig på kulen.
Altså, løft kulen av papiret så den ikke deler seg i to. Jeg snakker av erfaring 🙂
Bruk en gaffel og la sjokoladen renne skikkelig av
før du setter tilbake på brettet.
Slik må kulene tas av papiret.
Vend litt og “brekk” de av. Så holder de seg hele.

Det gjelder å være litt tålmodig, og ha masse plass på kjøkkenbenken de første gangene. Da er det lettere å jobbe med alle ingrediensene, smake, søle og ikke minst, plass til barn og mann som vil se og smake de også!

Happy chocolate making!