Blåfarget mat og godteri er noe jeg konsekvent holder meg og barna mine unna. Det faller meg naturlig å styre unna unaturlig farge, spesielt blått som kom på markedet i Norge for en 20 år siden mener jeg å huske. Barna mine har fått beskjed fra tidlig av at alt som er blått skal unngås, for det er ikke bra for kroppen. Og når de for eks er med meg på løp, og ser at det blir servert blå sportsdrikke ved mål sier de ofte “Mamma, ikke drikk det blå, det er ikke bra for deg!” og da vet jeg at de har skjønt det! Bare så det er sagt får barna mine godteri en gang i ny og ne altså, men de vet at jeg ikke vil de skal spise de med sterke farger og velger automatisk de med litt blassere farger.

Da vi feiret bursdagen til minsten i sommer hadde vi havfruebursdag hvor blått og turkis gikk igjen av farger. Jeg nektet å kjøpe blå konditorfarge og måtte finne på noe lurt for å farge muffinskremen og kaken.

Du trenger kun to ingredienser:
1 liten rødkål
Bakepulver

Slik gjør du:
Skjær kålen i to og finhakk den. Det spørs litt på hvor mye blåfarge du trenger. Jeg lagde altfor mye så du kan fint klare deg med en kvart kål også.
Ha den i litt vann og kok i ca 10 minutter til du ser vannet blir rosa.

blå farge

Nå har du litt farge i en liten skål og har i litt og litt bakepulver av gangen mens du visper det godt inn. Da ser du at det raskt blir blått.

blå

Jeg brukte fargen til å farge pisket krem og smørekremen. Men prøv deg frem, for min ble litt svak i fargen så jeg fikk ikke skikkelig blått blått.

Styre unna blått? Les mer her:
Kilde, kilde.