Hvor er smøret?

Jeg skulle bare en rask tur innom matbutikken her om dagen for å kjøpe en pakke smør. Vi bruker vannvittig mye smør hjemme, og det ville vært krise i heimen om vi gikk tom for smør. Hva er vel bedre enn grønnsaker i masse godt smør, hjemmelaget saus til kjøttstykket, sitronsmør til pannekakene, smør i eggeplommen eller et tykt lag med smør på surdeigsskiven?

Vel, slik så smørhyllen ut. Men hvor er smøret? Jeg måtte lete litt. Joda, det var noen pakker gjemt mellom margarinpakkene.

smør

Jeg lot meg provosere! Argh!

Hvorfor skal spanjolene fremme hermeprodukter fremfor en ekte vare?
Jo, de er nemlig livredde for fett.

Jeg har skrevet om smør på bloggen før. Klikk dere inn her for å lese.
Også håper jeg dere velger ekte produkter fremfor hermeprodukter som er laget på en fabrikk for å etterligne den ekte varen.

For dere som ikke tåler smør, kan dere prøve å lage ghee, altså klarnet smør. Mange opplever at denne fettkilden går an å bruke. Den er forøvrig godkjent i en paleoutfordring!

8 Comments

 1. Jan Jan
  September 21, 2014    

  Du overså det danske smøret Lurpak – det er da ganske godt. I Spania finnes ofte også President fra Frankrike, Kerrygold fra Irland finner du også … 🙂

  • September 21, 2014    

   Der ser du, jeg så ikke den pakken!
   Men enkelte butikker her har Kerrygold. Måtte ta turen dit nettopp for å hamstre litt! Nå er det ro i huset 😉

 2. Lajla Molvik Lajla Molvik
  September 21, 2014    

  Hei Melissa. Jeg bor også nå i Spania og kan nesten ikke finne smør her… men vet da ikke helt hva jeg skal se etter på den spanske innholdsfortegnelsen da jeg ikke kan spansk så godt enda. Har du noen nærbilder av smørpakkene? Enklere å se et bilde 🙂 Riktig god søndag til deg 🙂

  Mvh Lajla

  • September 21, 2014    

   Hei Lajla!

   Om du har en Mendoza i nærheten så er det ganske sikkert at de har Kerrygold. Det er godt smør og er fra gresspisende kuer.
   Som Jan sier er President et ok smørmerke. Bare styr unna alt som heter Ligera! Det betyr lett.
   Smør er mantequilla på spansk.

 3. September 29, 2014    

  Nå skal jeg innrømme at jeg kastet en pakke Vita Hjertegod som hadde gått ut på dato i går. Hadde bestemt meg for å stole på magefølelsen og gå til innkjøp av ekte smør. Men tror du ikke jeg ble i tvil når jeg stod der foran hylla og alle margarinpakkene skriker ut om hvor bra det er for kroppen…. Men heldigvis klarte jeg å klikke meg frem til gamle innlegg på bloggen din, og har funnet tilbake til mitt sunne fornuft ;). Smør er igjen plassert på handlelista, og denne gangen skal jeg ikke la meg lure.

  Men man kan vell ikke egentlig klandre folk for å bli forvirra heller, for det som reklameres for her i Norge er fremdeles det som inneholder minst fett, selv om de har endret de nasjonale retningslinjene litt i en bedre retning. Fremdeles er det de magre varene som settes ned i pris for at folk skal velge det. Folk flest er nok fremdeles redde for fett.

  Selv har jeg vært redd for å spise mye fett siden jeg har en gallestein, og hopper nok ikke på en LCHF-diett med det første. Men selv om jeg har økt mengden fett og kuttet mengden brød har jeg ikke hatt noen problemer med gallesteinen. Hva hadde du anbefalt noen med gallestein?

  Og ellers, takk for sist :).

  Ragnhild, Kokkelere.

  • September 30, 2014    

   Så bra!

   Margarin er et hermeprodukt, laget på en fabrikk, mens smør er en naturlig vare. Kroppen foretrekker naturlig mat 🙂

   Ang gallestein, så kunne du jo vurdert å ta en gallrens? Du kan jo sjekke ut denne: http://www.melissaspania.no/oppskrift-pa-lever-og-gallerens/
   Og du vil nok få godt utbytte av å ta lecithin før hvert måltid som vil hjelpe deg å bryte ned fettet bedre.
   Evt øk det sunne fettet sakte, og kutt ned på korn. Det er jo en fin begynnelse!

   Klem!

   • September 30, 2014    

    Gallerens har jeg faktisk ikke hørt at var mulig, men det skal jeg virkelig vurdere å prøve. Min lege støtter ikke akkurat alternativ medisin, så der var rådet å fjerne galleblæren uten at noen kunne fortelle meg at magen ville fungere bedre etterpå. Heldigvis at jeg takket nei til operasjon da.

    Lecithin har jeg jo stående, så det er det jo bare å sette i gang med. Jeg har kun brukt lecithin til å lage rå kaker, og ikke helt skjønt hvilken effekt det kan ha som kosttilskudd.

    Takk for tips og masse inspirasjon både her og på instagram 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.