Jeg skulle bare en rask tur innom matbutikken her om dagen for å kjøpe en pakke smør. Vi bruker vannvittig mye smør hjemme, og det ville vært krise i heimen om vi gikk tom for smør. Hva er vel bedre enn grønnsaker i masse godt smør, hjemmelaget saus til kjøttstykket, sitronsmør til pannekakene, smør i eggeplommen eller et tykt lag med smør på surdeigsskiven?

Vel, slik så smørhyllen ut. Men hvor er smøret? Jeg måtte lete litt. Joda, det var noen pakker gjemt mellom margarinpakkene.

smør

Jeg lot meg provosere! Argh!

Hvorfor skal spanjolene fremme hermeprodukter fremfor en ekte vare?
Jo, de er nemlig livredde for fett.

Jeg har skrevet om smør på bloggen før. Klikk dere inn her for å lese.
Også håper jeg dere velger ekte produkter fremfor hermeprodukter som er laget på en fabrikk for å etterligne den ekte varen.

For dere som ikke tåler smør, kan dere prøve å lage ghee, altså klarnet smør. Mange opplever at denne fettkilden går an å bruke. Den er forøvrig godkjent i en paleoutfordring!