Hva kan jeg spise om jeg skal bli med på #paleoutfordringen?

paleo

Jeg setter igang en Paleo Challenge FREDAG 30. AUGUST. Er DU med?

Nå har jeg blitt såpass inspirert til å prøve selv, så nå skal jeg ta en 30 dager utfordring ved å holde meg 100% til et paleobasert kosthold.
Det hadde vært utrolig morsomt om vi var fler som tok utfordringen samtidig, slik at vi kan inspirere hverandre, støtte opp dele erfaringer. Dere som er på instagram kan jo tagge bildene deres med #paleoutfordringen og link gjerne inn til meg #melissaspania så jeg ser bildene deres.

Ok, så hva er greia med Paleo?
Vel, det går ut på å spise mat som gir kroppen næring slik at den fungerer optimalt. I et paleokosthold spiser man råvarer som ikke er industrielt behandlet. Kostholdet bygger på kjøtt, fisk, egg, fjærkre, grønnsaker, frukt og bær.
Om man skal ned i vekt, opp i vekt, sliter med depresjoner, søvnproblemer, uren hud, blodsukkersvingninger, hormonelle ubalanser, hodepine osv, kan dette være det du trenger for å få bedre helse.
Maten vi skal spise skal være ordentlig mat, helst lokal, økologisk og hormon- og nitrittfritt. Maten skal være næringsrik og med rikelig vitaminer og mineraler. Og holder vi oss til listen under er vi på vei i riktig retning!
Å følge et paleo kosthold er ikke en diett, men en livsstil. Og etter utfordringen, skal det falle oss naturlig å fortsette å spise rent og naturlig. Vi kan innføre litt søtt om det er behov for det, men nå i utfordringen skal vi være strenge for at kroppen skal omstille seg.

Nå skal vi eliminere en del ting fra kostholdet når vi går over på en paleochallenge. Men, ikke frykt, det er MASSE godt som står på ja-listen!

paleo frokost

Derfor begynner jeg med ja-listen:
– Kjøtt (prøv å hold dere til vilt, økologisk, lokalt og hormonfritt om mulig)
– Fisk (vilt er desidert det beste alternativet)
– Skalldyr
– Fjærkre (lokalt og økologisk)
– Egg (kun økologiske og fra frittågende høns!)
– Grønnsaker (alle typer, og velg helst økologisk og lokalt dyrket)
– Frukt (økologisk og lokalt om mulig)
– Bær
– Sunt fett (animalsk fett, kokosolje, ghee, avokado, olivenolje, nøtter)
– Urter og krydder (bør være ferskt og pass på innhold ved tørrvarer da de kan inneholde unaturlige ingredienser)
– Nøtter (usaltede og usøtede, men unntatt peanøtter og peanøttsmør) og nøttesmør
– All type form for kokos (kokosnøtt, kokosmelk, kokosmel, revet kokos, kokosvann)

Nei-listen er som følger:
– Alle typer form for sukker og søtning (Husk at det er kun under utfordringen vi kutter ut søtning. Når 30 dager er over kan du introdusere honning, tørket frukt og steviaplanten om du vil).
– Alkohol
– Korn
– Belgvekster (soya, bønner, erter, peanøtter)
– Melkeprodukter (ja, til og med upasteriserte) OBS! Husk at under utfordringen så eliminerer vi meieriprodukter. Om du velger å introdusere dette etterhvert er det helt opp til deg, men på en paleo challenge inntar man ikke kumelk.
– Ferdigmat (pølser, pizza, posemat, boksemat, kjøttboller, fiskekaker osv)
– Kakaobønnen

Jo mer du eliminere disse matvarene fra ditt daglige kosthold, jo sunnere vil du bli. Så tenk deg godt om før du tenker “dette er IKKE noe for meg”. Tenk på helsen din, kroppen din, sinnet ditt.
Jeg personlig skal gjøre dette for å se hvilke fordeler det gir meg. Derfor har jeg tenkt til å skrive en liste over hvordan jeg har det per dags dato. Den skal gjemmes vekk og tas frem etter 30 dager hvor jeg tenkte å stille meg de samme spørsmålene for å se hvilke endringer det har gitt meg.
I mitt tilfelle har det sklidd litt ut med melkeprodukter. Og for ikke å snakke om det glasset med hvitvin nå på sommeren. Eller sjokoladebiten til kaffen. Ah, fløte i kaffe! Det er godt det! Men nå skal jeg tilbake til kokos i kaffen. Det er godt det også.

kaffe med fløte

Det anbefales å ta bilder av seg selv før man starter, spesielt om man vil ha en vektendring eller har store områder med uren hud for eks. Så vil man se forskjellen. Og man kan fint trene selv om man er på challenge. Kanskje noen av dere vil merke en forskjell på treningsfronten? Håper dere vil dele erfaringer her inne!

Tenk dessuten på søvnen din, hvordan den er. Er du trøtt på kvelden? Klarer du å roe deg ned før leggetid? Sover du gjennom hele natten? Våkner du uthvilt? Må du ha vekkerklokke for å våkne?
Dette er ting som ganske sikkert vil endre seg i løpet av de 30 dagene.

Jeg håper dere er med folkens! Dette blir spennende!
Neste blogginnlegg blir et praktisk “hvordan forberede seg til paleo”. Følg med!
EDIT: Les gjerne mer her om Paleo Challenge.

61 Comments

 1. August 8, 2013    

  Vettu! Jeg er med!! Superspennende! Har hatt lyst til dette lenge så hiver meg på med deg! Jeg skal lese meg godt opp på det fram til start dato! Gøy gøy!

  • August 8, 2013    

   Wee, så morsomt Cathrin!

 2. Jenny Jenny
  August 8, 2013    

  Hei,

  Fin blogg, har fulgt deg en stund.

  Hva er galt med kakao? Har nettopp kjøpt meg en stor pose med rå kakao nibs.

  Jenny

  • August 8, 2013    

   Jeg tror den går under belgvekster (om jeg ikke tar helt feil, er fortsatt ganske ny på dette så skyt meg om jeg er på jordet) og det er en av tingene vi ikke skal ha i oss under utfordringen. Du velger selv om du vil tilføre det når du er ferdig med dine 30 dager. Jeg kommer ikke til å utelate det når jeg er ferdig. Men jeg skal prøve meg i 30 dager uten.

 3. August 8, 2013    

  Dette er jo helt klart ikke noe for meg (også ikke kakao en gang :O :O) Men jeg gleder meg til å følge alle dere som skal!! 🙂

  • August 8, 2013    

   Nei, dette er vel langt fra ditt kosthold!
   Men kanskje det er morsomt å følge med likevel… og du blir kanskje litt nysgjerrig etter hvert?

 4. Baghwa Baghwa
  August 8, 2013    

  Jeg blir med!! Paleo er helt klart noe for meg og familien min. Tenker at jeg tilogmed har lyst å prøve meg på en crossfit helg sånn medio september. Ser i boken til Thomas Rode at han ikke utelater ost og yoghurt siden laktosen allerede er brutt ned i disse produktene og at de fleste nordboere tåler dette godt. Hva tenker du om det?

  • August 8, 2013    

   Wee, så gøy at du er med!
   Jo, ang melkeprodukter. Poenget med en challenge er å utelukke dette helt. Det er kun snakk om 30 dager. Det klarer vi! Og når du er ferdig med 30 dager så kan du innføre det om du vil. Jeg tror sikkert at jeg vil innføre det i små porsjoner når jeg er ferdig men jeg vil kjenner på kroppen hvordan den føles med 30 dager helt fri for bearbeidet kumelkprodukter.

 5. Baghwa Baghwa
  August 8, 2013    

  Og du – kaffe hører vel ikke til på disse 30 dagene?

  • August 8, 2013    

   Yeah baby, it does!
   Takk og lov, da hadde jeg fått fnatt tror jeg. Men ingen fløte i kaffen. Kun kokosolje i så fall.

 6. August 8, 2013    

  De fleste som spiser paleo og tåler melkeprodukter bruker det 🙂 Upasteurisert og fullfett er best, men så lenge man ikke blir satt tilbake av det har jeg aldri sett det bannlyst. Altså blir det individuelt. Kakao er ikke en belgvekst, men en frukt, så den er lov.

  Også glemte du å skrive opp nøtter og ikke minst kokosprodukter på ja-lista. Kokosmelk, mandelmelk, meltyper… Mye spennende og paleo er i de kategoriene.

  Hvor har du lest at naturlig søtning ikke er paleo? De eneste som vil ha nytte av å kutte ut f.eks stevia er de som fullstendig skal drepe et søtsug fordi de kan bli trigget av det e.l, og da skal de jo helst ikke spise frukt eller annet søtt heller. Sukker detox. Stevia er en urt, urter er paleo.

  Jeg har spist 100% paleo siden før nyttår og har til og med hatt noen måneder uten annet enn kjøtt, kokosolje og grønnsaker for å løse mageproblemer. Om man skal kutte ut ting man tåler og som faktisk er paleo er det spennende muligheter man går glipp av 🙂

  • August 8, 2013    

   Ai ai, flere ting jeg har glemt. La meg oppdatere innlegget. Takk som bidrar!
   Jeg syns vi skal klare oss 30 dager uten melkeprodukter. Og så innfører vi det i ettertid om vi har behov for det.

   Flere gode poeng her Friken. Takk til alt!
   Jeg er helt fersk i paleo, så jeg leser meg grønn hver dag her og prøver å holde meg fast i svingene. Så jeg blir glad for alle bidrag!

 7. mikkimy mikkimy
  August 8, 2013    

  vi har jo ikke mere gøy en vi lager sjøl, he he. vil være med, men er kasnkje best å vente til jeg ikke ammer mtp at evt giftstoffer går i morsmrlk? Har lest at dette også er generelt problem ved slanking og amming, men: har også lest at denne påsnaden kommer fra et lite forskningsprosjekt i tyskland og at den vanskelig kan generaliseres. Jeg tenker at mange uansett tar av seg av å amme og etter graviditet, så det er da evt vanskelig å unngå. Samtidig ønsker jeg IKKE å utsette lille Minime for unødvendig påkjenning. hva tenker du?

  • August 9, 2013    

   Jeg tenker at når man ammer bør man spise ren og naturlig mat, rikt på sunt fett og helst så økologisk som mulig. Så da faller det egentlig som hånd i handske på mange måter. Å leve etter et paleo kosthold betyr jo mat som ikke er tuklet med.
   Kjør på sier jeg. Men husk at kroppen din er et meieri for tiden så du trenger nok kanskje ekstra med påfyll. Kanskje et ekstra måltid til i løpet av dagen, eller litt snacks.
   Om du føler deg ok med meieriprodukter så ville jeg (les; jeg) i allefall spist mye smør.
   Man skal ikke slanke seg i ammeperioden, og man går som regel ned de ekstra kiloene man har lagt på seg i svangerskapet. Ikke alle gjør det, men mange. Det tar på å amme. Kroppen bruker mye energi på det.

   Men finn din vei 🙂 Du kjenner kroppen din best.

 8. August 9, 2013    

  Juhu!! Jeg er med! yey, gleder meg alledere. Lever mer eller mindre paleo allerede, bortsett fra upast ost/smør/melk. Holder på å lese “It starts with food” – det er jo så spennende! 🙂

  • August 9, 2013    

   Ja, den boken er bra. Leser i den hver dag selv. Kjenner at selv om det er to uker til vi starter så spiser jeg mer og mer paleo på autopilot!

 9. Bagwha Bagwha
  August 9, 2013    

  Spirer kan vel være med på ja listen? Eller hva tenker du om det?

  • August 9, 2013    

   Jeg tenker at det går an, men jeg har ikke lest om det enda. Skal si ifra når jeg vet mer. Kan jo høre med paleovennene mine, de vet jo “alt”

 10. Millemarie Millemarie
  August 9, 2013    

  Jeg er med! Dette blir bra!

 11. Henriette Henriette
  August 9, 2013    

  Hei Melissa

  Dette var et veldig bra tiltak. Jeg blir med og skal prøve å få med samboeren min også til å bli med. Han sliter med magen og jeg tror at dette vil hjelpe han litt. Har sagt det mange ganger før at han må slutte å spise brød og korn men han får aldri ut fingern.

  Takk som bidrar, du har en kjempefin blogg!

 12. August 9, 2013    

  Mikkimy: jeg ammer og har gjennomført en paleo challenge. Det funket superfint, men det er viktig at du får i deg nok fett til hvert måltid. Kokosmelk, avocado, fet fisk og en dose ekstra nøtter er bra. Du trenger heller ikke frykte karbohydrater fra for eksempel søtpoteter 🙂

  Jeg har skrevet en del om paleo challenge på min blogg, feks: http://paleoliv.wordpress.com/2013/02/20/noen-tanker-om-paleo-challenge/

  Angående kokosmel vil jeg ikke anbefale det på en challenge, siden alt av paleofisert mat (paleopizza etc) bør unngås mtp å skape nye vaner.

  Bra du inspirerer, Melissa!

  • August 9, 2013    

   Takk for at du linker inn Sara!

 13. August 9, 2013    

  Heisann Melissa 🙂
  Spennende prosjekt og alt som setter sunn mat i fokus er positivt 🙂

  Hva med å kombinere det med Blodtypekost, slik at du spiser kost tilpasset din kropp også. Må jo gi en enda større effekt.

  Jeg har laget et kostoppsett basert på Blodtypekost med balanse i fokus. Har kalt det Et Biologisk Kosthold.
  Jeg har i all hovedsak basert menyene på mat man kan få tak i i nærbutikken, men ved å bruke matvarer basert på paleo må effekten bli enda større 🙂

  Finner mer info på:
  http://www.biokosthold.com
  http://www.brokkolieffekten.com

  Lykke til 🙂

  • August 9, 2013    

   Hei på deg Geir!

   Jeg vil ikke blande en paleo challenge med blodtypedietten. Men om noen er interessert i det også, så ser jeg ikke noe i veien med å teste ut på egenhånd. Bare man holder seg til det som er på ja-listen.

   Skal sjekke ut linkene dine, takk!

   melissa

 14. mikkimy mikkimy
  August 9, 2013    

  tusen takk for svar jenter! kjenner at det kjennes rett, så tror det blir!

 15. Stine Marie Alme Stine Marie Alme
  August 10, 2013    

  Hei Melissa

  Vanligvis er jeg helt i mot å prøve ut slike utfordringer fordi det alltid ender med at jeg ikke klarer det, og så blir jeg så oppgitt over meg selv.

  Men denne gangen er det jo mange som kan motivere og hjelpe underveis…. SÅ JAAAA jeg er med 😀

  • August 10, 2013    

   Bra!
   Sånn tenker jeg også. Mannen tror ikke jeg vil klare det, men jeg sa til han at nå er vi så mange som vil bli med og da MÅ vi klare det, for da er det mye morsommere å bli ferdig med 30 dager og vite at vi har vært superflinke. Det blir godfølelse det!

 16. Kristin Kristin
  August 11, 2013    

  Jeg er også med! Spiser allerede mye riktig – ikke gluten og mel, men det er ikke nok….. Utfordringen blir OST! Håper at jeg får sove om natta når jeg forsøker dette! Regner med mye moralsk støtte her nå! 🙂

  • August 11, 2013    

   Jeg skal holde deg i hånden. Ost blir tøft for meg også!

 17. Kristin Kristin
  August 12, 2013    

  Nytt spørsmål; Er mat- og sukkeravhengig og opplever stadig sug på alt jeg ikke skal ha…. Holder meg unna godter og frukt men erstatter mye av dette med ost og nøtter. Da jeg la om kosten veide jeg 57 kg. Nå ligger jeg stadig og vipper fra 60 til 62. Har av en kostholdsveileder fått beskjed om å spise til frokost; 120 g protein, 35 g fett og 50 g grønnsaker. Til lunch og middag; 100 g protein, 35 g fett og 100 g grønnsaker. Opplever likevel at jeg vil spise mer. Hva bør jeg spise mer/mindre av for å ikke legge på meg, og for å føle meg fornøyd? Har hørt at melkeprodukter trigger, så kanskje det er løsningen å kutte ut det. Blir veldig spennende, og veldig utfordrende dette her. Skal du legge ut oppskrifter, eller anbefaler du et spesielt nettsted? Jeg har ikke bøker om paleo. Ha en fin dag! 🙂

 18. Titti Titti
  August 13, 2013    

  Wow, jeg vil med! Det blir hardt, men challenge sier man ikke nei til!

 19. Ziggy Ziggy
  August 15, 2013    

  Hei!

  Er supermat lov? Typ spirulina, greens, chlorella, maca? Hva med frø? Og kaffe? Fermentert grønnsaksjuice fra helsekost?

  Gleder meg! 🙂

  • August 15, 2013    

   Frø og kaffe er greit. Men pulver er ikke “naturlig mat” hvis jeg kan kalle det det. Altså, det er jo “behandlet” på en måte.
   Om du spirer hvetegress og juicer det selv ville jeg sagt ja til det. Men å shotte spirulina så vil jeg nok tippe at det er et nei.

   Fermentert juice? Da må du lese bakpå. Om det er tilsatt noe some helst annet enn grønnsaker så blir det nei.
   Men du kan lage egen kombucha og vannkefir.

 20. August 22, 2013    

  Hei.

  Hva med linfrø,olsikke,sesam,bokhvete,havregryn,gresskarkjerner,bakepulver? Er dette lov når man skal spise paleo?

  Mvh Lajla

  • August 23, 2013    

   Linfrøolje – ja
   Solsikke – ingen god olje i utgangspunktet så jeg ville ikke inntatt den uansett for å være ærlig
   Sesamolje – ja
   Bokhvete – nei, dette er korn
   Havregryn – nei, dette er korn
   Gresskarkjerner – ja, kjør på!
   Bakepulver – nei, i utfordringen skal du ikke ha behov for bakepulver da du ikke skal bake noe. Men sånn generelt i ettertid så kan bakepulver introduseres ja. Mener jeg da.

 21. Ingrid Vik Ingrid Vik
  August 27, 2013    

  Hei Melissa! Først og fremst: tommel opp for finfin og informativ blogg, er jevnlig innom 🙂 Har hatt lyst til å kjøre 30 dagers PC i lang tid, og slenger meg med på paleoutfordringen med oppstart torsdag 29. ende august. Hvordan melder jeg meg inn i paleoutfordringen på facebook? Hilsen Ingrid

 22. LindaPinda LindaPinda
  August 27, 2013    

  Ok, da har jeg tenkt og tenkt, helt siden du lanserte ideen, og ja! Jeg er med!! Kan du hjelpe til med å legge meg i fb-gruppen??

  Må bryte sammen og tilstå at jeg bare planlegger en 23 dagers challenge, skal på reise med ny jobb i slutten av september, og det blir for mye planlegging å dra challengen med på det.. Men tenker 23 dager er bedre enn ingenting!

  LindaPinda:)

  • August 28, 2013    

   Du er inne 🙂

  • August 28, 2013    

   …forresten tenker jeg at 23 dager er bedre enn 0 dager!

 23. Akupunktursandra Akupunktursandra
  August 31, 2013    

  Hei Melissa!
  For en bra blogg du har! Ikke lenge siden jeg oppdaget den, men har lest en del allerede!
  Passer meg perfekt at du drar igang en pc nå. Før jeg fikk med meg det, så hadde jeg bestemt meg for en challenge i september, også dukker bloggen din opp med en felles utfordring. For et sammentreff

  • September 1, 2013    

   Ingenting er tilfeldigheter vettu 😉

 24. Akupunktursandra Akupunktursandra
  August 31, 2013    

  Oj! Her kom ikke hele meldingen med!
  Skulle egentlig begynt med challenge i morgen, men ble så gira at jeg begynte på onsdag!
  Skulle gjerne ha vært med i facebook-gruppen 🙂

  Flott at du drar i gang en felles challenge, Melissa! Det er så kjekt å være fler 🙂

  • September 1, 2013    

   Selvsagt! Vært på ferie, så det tok litt tid, men nå er du inne!

 25. Bjørn Bjørn
  September 6, 2013    

  Hei!
  Interessant prosjekt, men kvar er mennene i dette?
  KUN kvinner som interesserer seg for kva ein puttar i kjeften…? Det var skuffande.
  Skal eg hiva meg på…?

  • September 6, 2013    

   Neida, mannen min er jo med. Så er det kanskje noen som gjemmer seg men er med likevel 😉

 26. September 10, 2013    

  Ok, jeg fant bloggen din gjennom en annen blogg som har en liste over blogger som nordmenn i utlandet skriver. Jeg tror jeg skal prøve meg på denne utfordringen. Den siste uka har jeg har hodepine, ikke spist riktig (jeg VET det) har ingen energi og føler meg deppa. Jeg ligger litt på etterskudd da, men det er bedre med 20 dager enn ingen dager. Jeg ser jo at det blir melk og det søte som blir utfordringen her!!

  • September 10, 2013    

   Bra! Bare å hive seg på! Jeg legger deg til facebookgruppen vår så kan du følge litt med der! Lykke til!

 27. January 5, 2014    

  Er nysgjerrig på dietten, spesielt pga mine store søvnproblemer og derav lite energi. Jeg har kuttet ut gluten og melk for noen år siden, for kroppen min reagerer på det. Man har erstattet det med glutenfire varer. Sliter med å spise noe annet enn korn/musli/grøt om morgenen, tror det blir det mest utfordrende måltidet for meg.
  Bokhvete er forresten er urt og ikke kort, er det ikke da ok å spise det?

  • January 6, 2014    

   Hei Sonja!

   Hva med å henge deg på utfordring nå i januar da?

   Ang bokhvete, interessant! Det visste jeg ikke! Men jeg tror ikke det er innafor altså.

 28. Andrine Andrine
  February 22, 2014    

  Kan man drikke mandelmelk /andre typer nøttemelk?

 29. Lena Bakken Lena Bakken
  April 9, 2014    

  Hei!

  Etter å ha fulgt deg på instagram veldig lenge, fikk jeg endelig lest bloggen din- jeg skjønner virkelig ikke hva jeg har drevet med hele denne tiden!!

  Takk for alt du deler, nå skal jeg bestille min neste deodorant fra Naturlig Liv, trene meg opp til å løpe halvmaraton neste år (jeg er meldt på flere 10 km i år), handle melatonin i Spania i sommer, prøve avokado og banan sammen, spise mye mere egg (til frokost, sa fitnessbloggen), men rense leveren, jeg vet ikke helt… Haha 🙂

  Nå skal jeg hvertfall kose meg med arkivet ditt og bla meg godt tilbake i tid. Tusen takk for alt du deler 🙂

  Jeg håper forresten at du arrangerer paleoutfordringen igjen- jeg er i så fall med 😀

  • April 9, 2014    

   Så koselig å høre Lena! Tusen takk!
   Ja, mulig vi setter igang igjen i juni. Om det er interesse for det 🙂
   Du kan jo melde deg inn i facebookgruppen? Det er flere som kjører litt kortere utfordringer der inne.

 30. Nina Nina
  April 22, 2014    

  hei, planlegger du kanskje en ny runde med paleoutfordring i nærmeste framtid? *krysser fingrene* 😉
  PS: super inspirerende blogg !! =))

  *nina*

  • April 23, 2014    

   Har ikke helt bestemt meg for når enda. Men ser det er flere som ønsker en ny utfordring. Du kan jo lufte det på facebookgruppen vår 🙂

 31. Siv Siv
  January 24, 2015    

  Hei Melissa

  Jeg vil gjerne bli medlem på face
  Har nå holdt på met strikt paleo siden 2 januar. Fikk sinnsykt vondt i hodet den første helgen ,men var nok fordi jeg gikk inn i ketose og at jeg ikke drakk nok vann. Etter det har det ikke vært noe problem. Driver en del med styrketrening og merker at jeg ikke har samme energi og sprut i musklene, men at det går greit 🙂 Akkurat nå holder jeg på med kettelbell challenger, 10 000 swing på 20 økter, målet er 4 uker. Det jeg opplever som problem, er at jeg er i Oslo i 8 dager og det fører til litt problem ang spising, bor på hotell og må kjøpe det meste av maten, må jo da lese ingredienslista nøye 🙂 og må be om sukker-korn og meieriproduktfritt. ikke enkel den der. Men en uke igjen og jeg kjenner at jeg gleder meg til å gjenninnføre noen av matvarene 🙂

  Siv

  • January 25, 2015    

   Wow, bra jobba!
   Jeg husker selv at jeg følte meg litt svak de første to-tre ukene da jeg tok challenge for første gang, men så kom det på tredje uken og BAM! Masse treningsenergi!
   Du får sørge for å ha nok kokosolje og nøtter tilgjengelig 🙂

No Pings Yet

 1. Melissa arrangerer 30-dagers "paleoutfordringen" fra Spanias solkyst - Fitnessbloggen on April 7, 2014 at 13:01
 2. Hvor er smøret? | Melissa Spania on September 21, 2014 at 09:09
 3. Blir dere med på en paleoutfordring? | Melissa Spania on January 1, 2015 at 20:42
 4. Fettkaffe - hva, hvorfor og hvordan | Melissa Spania on August 18, 2017 at 09:23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.