Snok i kjøleskapet mitt om du vil!

Jeg ble utfordret på Instagram før jul om å vise frem kjøleskapet mitt. Heldigvis var det ikke så lenge siden jeg hadde handlet inn så synet var ikke så ille. Det pleier å være ganske så skralt for å være ærlig (så lenge vi har egg og smør og grønnsaker har vi “alt” vi trenger for noen dager.
Jeg syns likevel utfordringen var morsom og av ren nysgjerrighet begynte jeg å titte på andres kjøleskap. Vet ikke hvorfor det er så spennende egentlig. Kanskje noen påminnelser om ting jeg burde ha? Eller et håp om at de jeg tror er skikkelig sunne og spreke faktisk har en liten sjokoladebit inni der. Ikke vet jeg. Men kult var det.

Slik så mitt kjøleskap ut da jeg fikk utfordringen:

IMG_7960

De to øverste hyllene er som regel preget av alt fra kokosmelk til gelatinpulver, oljer og annet rart som kanskje ikke vanlig mann i gata ville visst hva er. Og i kjøleskapsdøren står det en haug av eteriske oljer, sprayer og annet snasent som går under “alternativt”. Vi går alltid den naturlig veien før vi tenker noe annet om noe skulle oppstå, og dette er bare en liten del av “medisinskapet” vårt for å si det sånn! Ferdigbrygget kombucha står sammen med mandelmelk i døren.
Vi pleier ikke ha stort utvalg av pålegg siden vi ikke er de største brødspiserene. Men det hender vi likevel “go crazy” og kjøper for eksempel leverpostei og brunost. Det ligger sikkert også en tube mills majones inni der. Den er utrolig god selv om den ikke er i nærheten av å være ren og naturlig som jeg ønsker. Jeg har mine laster jeg også.

Annet spennende jeg har i de øverste hyllene er lønnesirup, kefirkorn, omega 3 olje, nøttesmør, kefiryoghurt, collagen og vitaminer.
På kjøkkenbenken finnes en svær bolle med økologiske egg og avokado. Og krukker med kombucha og vannkefir, og gjerne en surdeig som står til heving. Og for ikke å snakke om en stor bolle med rester som hønene våre får hver morgen.

IMG_7962

Vi har en egen sjokoladeskuff nederst og selvsagt alltid økologiske grønnsaker i bunn av kjøleskapet.

IMG_7961

Morsomt å vite at dere lurer på om jeg skeier ut en gang i ny og ne. Og joda, jeg gjør det!
Hva finnes i DITT kjøleskap?

13 Comments

 1. January 7, 2014    

  Jeg elsker å få snike litt i andre sine kjøleskap og matskap, synes det faktisk er kjempegøy
  Hjemme hos mamma og pappa har jeg to store skuffer i kjøleskapet og det er det masse masse frukt og grønnsaker og som regel oliven og soltørkede tomater. Fremme har jeg som regel avokadoer til modning. Og i skapet mitt har jeg alt annet av frø nøtter supermat sjokoladringredienser osv.

 2. January 7, 2014    

  Kult å se 🙂 Jeg har akkurat ENDELIG fått byttet til meg hel kjøleskap istedet for halvt frys/kjøl (har stor fryser i kjelleren i tillegg)

  Det var utrolig deilig å få god plass så alt slipper å ligge så trangt 😀 Skal ta bilde jeg å

 3. Maren Marie Maren Marie
  January 7, 2014    

  Så spennende at vi får titte i kjøleskapet ditt! Mitt er ikke i nærheten av å være likt men det er vel ingen kjøleskap.
  Ha en fin dag!

 4. January 7, 2014    
 5. Birgit Birgit
  January 7, 2014    

  Det kjøleskapet kunne gjerne fått flyttet inn i mitt kjøkken ;-). Selv har jeg alltid fermentert fiskeolje, hjemmelaget sauerkraut, en del supermat som gojibær, kakaonibs, hampfrø og rice bran, lecitin, linfrøolje, forskjellige typer steviadråper, en eller annen form for nøttemelk og masse grønnsaker og nøtter. Og så finnes det litt av de “mer vanlige” matvarene, som melk, geitost, leverpostei, øl (men ikke hver dag 😉 ……..Jeg skulle gjerne hatt kjøleskapet helt alene, men må nok dele med 3 andre her i huset :-))

  • January 7, 2014    

   Nam, høres ut som du har MYE godt i ditt kjøleskap!

 6. January 7, 2014    

  Å, så spennende.
  JEg synes det er veldig gøy å se i andres kjøleskap.
  I mitt kjøleskap finner du også mye “rart”. Mesteparten av kjøleskapet er riktignok fylt med økologisk frukt og grønnsaker. Det tar jo så mye plass! Jeg trenger større kjøleskap 😉

  • January 7, 2014    

   Ja, vi måtte kjøpe et ekstra bredt for å få mer plass! Det tar mye plass med alle grønnsakene!

 7. January 7, 2014    

  Kommentar til Birgit: Skal rice bran oppbevares i kjøleskap..? I didn´t know! Men synes det så klart er bra med tips 🙂

 8. Birgit Birgit
  January 8, 2014    

  Hei Marianne :-). Måtte se på boksen etter kommentaren din. Det står at den skal oppbevares tørt og kaldt. Kjøleskapet er kanskje ikke den tørreste plassen, men i og med at vi har det såpass varmt inne, har jeg valgt å oppbevare rice branen min i kjøleskapet 🙂

 9. Mathilde Mathilde
  January 8, 2014    

  Bruker du lønnesirup Melissa? trodde det ga en del blodsukkerstigning ?:)

  • January 8, 2014    

   Jeg har det ofte i kjøleskapet, men jeg bruker det ikke så altfor ofte, nettopp for det du skriver. Det er for mye sukker i det og da fyker blodsukkeret til vers. Men jeg liker smaken så det hender jeg skeier ut når jeg lager enkelte ting. Det er for eks nydelig i sur geitekefir for eks. Og jentene får det noen ganger på grøt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen