Hummus

hvordan lage hummus

Hummus er rett og slett kikertpuré! Jeg mener det stammer fra Israel om jeg ikke tar helt feil, i allefall en libanesisk siderett. Dippen passer godt til grønnsaker som gulrot, fennikel, selleri osv. Og kikerter har en glykemisk indeks på kun 8, så dette går under lavkarbo!
Jeg vet noen lager hummus av bare kikerter og litt salt og pepper. Men jeg personlig syns at tahin er en vesentlig smak. Har du dessuten i en skvett med kombucha og lar det stå over natten blir den til og med fermentert.

Bland sammen:
1 glass ferdigkokte kikerter
1 ts tahin (dette er rett og slett sesampasta)
1/2 sitron
Salt og pepper
2 ts peanøttsmør
Evt chili og hvitløk
Ønsker du fermentert hummus har du i ca 3 ss kombucha og lar den stå over natten (ca 8 – 12 timer). Jeg må ha den færre tid siden jeg er i Spania hvor temperaturen er høyere enn i Norge. Ellers får jeg bare mugg på den.

Bruk en stavmikser og mos alt sammen. Smak til med en god olivenolje etterpå. Jeg har oppi ganske mye, så ikke dippen blir for tørr. Og smak til med både chili og hvitløk så hummusen passer dine smaksløker!

11 Comments

  1. June 27, 2012    

    Hummus er kjempegodt! Nam, nå ble jeg sulten! 😉

  2. June 27, 2012    

    Enig, det er knallgodt! Får fort dilla på dette!

  3. June 27, 2012    

    La deg forresten i bloggrollen min, regner med at det er ok! 🙂 En dehydrator er gull verdt ja! Jeg er kjempeglad i min, og så kan man lage så mange gode rå brød, kjeks, tacoskjell og pizzabunner bare for å nevne noe. God kveld til deg Melissa!

    • June 28, 2012    

      Det er selvsagt helt i orden! Vi må “spread the love” vettu!

  4. June 28, 2012    

    Nam nam 🙂 må prøve å lage med Tahin da! Takk for anbefalingen forresten 🙂

  5. June 28, 2012    

    Hummus er så godt! Og jeg er helt enig; tahinien gjør liksom hele hummusen! Jeg dropper det aldri!
    Håper du får en god dag Melissa 🙂

  6. Birgit Birgit
    June 28, 2012    

    Jeg har ofte hummus på hjemmelaget knekkebrød eller brød. Sammen med urtesalt og avocado smaker det kjempegodt 🙂

  7. June 28, 2012    

    Ja, det er godt som pålegg også!
    Må lage en ny dose til i morgen kveld, da får vi gjester!

  8. Julie Julie
    June 28, 2012    

    Hei! Du har så mange nydelig og fristende oppskrifter, og ser du bruker mandelfløte i mange av dem, hvor kjøper du dette? 🙂

  9. June 29, 2012    

    Jeg selger det i Helsekosten min. Mener å ha sett det i Norge en gang, men det kostet skjorta… Yikes!
    Du kan jo evt lage mandelmelk selv og så ha litt fiberhusk i den for å tykne den litt? Prøv det!
    Ellers kan du også prøve havrefløte. Tror det er lettere å få tak i i Norge butikker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen