HOT yoga!


Jeg er som dere vet ganske glad i å løpe og drive med vekttrening, men da jeg gikk gravid med nr. 2 var det yoga som gjaldt. I tillegg til at jeg trente meg selv til “Hypnobirthing” var dette den fineste kombinasjonen for meg. De siste to årene har jeg gått litt bort fra yoga og vært mer sammen med vektene enn yogamatten min, noe som har gitt meg mye glede og energi.
Derimot i dag tidlig ble jeg faktisk “sendt bort” til House of Yoga for å være med på en Hot Yoga time. Aleksander var selv med på en time tidligere i uken, som han likte så godt at dette måtte jeg bare prøve selv. Og for en opplevelse!

Hot utføres i 40,5 graders varme med 40 % relativ luft-fuktighet. Det er en fast sekvens av yogaposisjoner. Varmen og posisjonene gjør at man svetter store mengder og det gir en meget effektiv rensende efekt. Blodsirkulasjonen fungerer også optimalt i varmen. Ved inn og utgang av posisjonene strømmer det oksygen fattige blodet tilbake og det oksygenrike blodet til organene/muskulaturen, som den respektive posisjonen stimulerer. Slik får man også “renset” alle kroppens organer i løpet av en klasse! Man balanserer også forholdet mellom styrke balanse og fleksibilitet.

Rommet var varmt, instruktøren var en deilig sjel og stemningen var behagelig og rolig.
Tross en utrolig stiv ankel klarte jeg mange av positurene og mens svetten silte fikk muskler og sinn slappe av litt ekstra. Det var utrolig deilig!

House of Yoga holder til i Vika og de har vært der i 3 år nå. Det drives av Naema og Henrik som bl.a. har gitt ut en yoga dvd. To deilige mennesker med stort hjerte! Hit skal jeg tilbake og gjøre mer HOT YOGA altså! Anbefales på det varmeste!

house of yoga

Jeg skulle gjerne vist bilde av meg selv i en supervanskelig positur(!), men det passer litt dårlig å trekke frem kamera midt i timen. Så dere får et knippe mobilbilder jeg tok på vei hjem. Men Naema er det noe av den mykeste yogien jeg noen sinn har møtt! Hun fikk ben bakover på hodet og det hele. Fantastisk å se hva kroppen kan få til! Bare se her.

Så nå skal jeg beholde den indre roen jeg har fått fra timen og bevege meg ut i frisk luft. Håper alle får en fin fredag!

10 Comments

 1. May 10, 2013    

  Da jeg bodde i London gikk jeg på Bikramyoga 2-3 ganger i uken. Jeg elsket det! Trente også litt her i Oslo, på BYO. Skal sette i gang når Mini blir litt større. Er sååå digg å svette skikkelig, samt konsentrasjonen som må til for å få til de ulike stillingene. Bra for kropp og sjel!

  • May 10, 2013    

   Ja! De var superkoselige på House of Yoga altså, hadde jeg bodd i Norge ville jeg dratt dit oftere 🙂

 2. Elin Elin
  May 10, 2013    

  Elsker hot yoga! Jeg trener Bikram – fantastisk !

  • May 10, 2013    

   Kjenner at jeg savner det i Spania.. vi kan jo gjøre det utendørs snart!

 3. May 11, 2013    

  Så deilig, jeg elsker hot yoga selv. Desverre har de det ikke i Trondheim enda, trur det enda kun er i Oslo. Så gøy at du likte det, jeg elska det å få så fin hud etterpå. Ha en fin dag!

 4. Vibeke Vibeke
  May 11, 2013    

  Hvordan fungerte hypnobirthing? Finnes det i Norge?

  • May 11, 2013    

   Jeg kjøpte denne boken og lærte meg teknikken selv. Gikk kjempefint! Brukte det på begge hjemmefødslene. Anbefales!

 5. Vilde Vilde
  May 11, 2013    

  Hei Melissa! Dette er ikke relatert til innlegget, men jeg håper du kan svare på et par spørsmål! Jeg tenkte å endelig ta fatt på bløtlegging av nøtter og frø og sånt, og dette er muligens et dumt spørsmål, men jeg lurer på hvor lang holdbarhet maten har etter bløtleggingen? Jeg mener, kan jeg for eksempel bløtlegge en hel pose chiafrø for så å spise dem over de neste månedene, eller må jeg gjøre det stykkevis for at de ikke skal bli dårlige?

  Jeg har også inkorporert kokosolje i kosten min, men merker at jeg blir litt kvalm av lukten når jeg får i meg 3-4 ss hver dag. Mener å huske at du har snakket om kokosolje uten kokossmak/lukt – hvor får man tak i dette? Vet du om de har det på iHerb? Og er dette også sunt?

  • May 11, 2013    

   Hei Vilde!

   Jeg tør ikke svare på det med bløtlegging. Det vet sikkert Gry mer om? Sjekk bloggen hennes Fra jord til bord, så står det kanskje noe om det.
   De gangene jeg bløtlegger og tørker så lager jeg ikke mer enn hva jeg vet jeg vil spise de neste dagene. For det har hendt noen ganger at det smaker rart og får mugg på seg tidlig..

   Ang kokosolje, i Norge finner du Cocosa uten lukt og smak. Den tror jeg er helt trygg! På iherb må du neste bare søke litt rundt. Jeg selger et merke som heter KOKOVITA i butikken min, og den er uten smak og lukt.
   Om det er sunt? Vel, jeg kjenner ikke til prosessen, eller hva de gjør for å fjerne lukt og smak… så tør ikke si noe på det dessverre!

 6. May 12, 2013    

  YOGA <3
  Og hot yoga!! Det er så deilig!! Jeg gikk jo noen måneder på Bikram og forelsket meg helt! Dette studio har jeg ikke vært på, bare hørt om, og nydelige Naema hadde en gjestetime på SATS for flere år siden som jeg likte veldig godt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.