Her er oppskrift:
200 g hasselnøtter
4 ss råkakao
1 liten appelsin
2 ss rå lønnesirup
2 ss sukrinmelis (evt stevia med karamell eller sjokoladesmak)
1 klype himalayasalt
2 ss kokosolje
Evt 1-2 ss fløte (eller kokosmelk) om massen er for tykk
Om hasselnøttene har skall på seg, rist de litt i ovnen i noen minutter til det “lukter nøtter”. Ta de ut og legg de i et rent kjøkkenhåndkle. Rull litt på de med et kjøkkenhåndkle så skallet faller av.
Kjør hasselnøttene i en kjøkkenmaskin til det blir en fin nøttemasse. Press appelsinen. Tilsett de andre ingrediensene, appelsinen til sist. Spe på til ønsket konsistens.
Smak på massen. Trenger den noe mer? Søtt? Tilsett mer sukrinmelis. Salt? Kokosolje? Det er bare å ha i mer av det du liker. Jeg hadde oppi ca 25 dråper med Stevia med sjokolade og vaniljesmak.
Serveres på nystekt brød. Eller spises med skje 😉
mmmmmmm.. dette skal jeg prøve meg på!
Jeg elsker nugatti.
Gjett om jeg skal prøve denne 🙂
Enig! Skal lage det igjen i kveld tror jeg! 🙂
[…] Vafler eller lapper. Smør gjerne godt med smør og hjemmelaget syltetøy, ost&skinke, hjemmelaget nugatti, sjokoladepålegg mellom to stykker og skjær i små biter til de aller minste barna, eller del i […]
[…] til frokost. Jeg har tidligere lagt ut oppskrifter som dere kan sjekke ut her og her og her og her og her. I tillegg til lavkarbobrød med sjokoladepålegg får barna litt fingermat de kan […]