lag eget sjokoladepålegg

Her er oppskrift:
200 g hasselnøtter
4 ss råkakao
1 liten appelsin
2 ss rå lønnesirup
2 ss sukrinmelis (evt stevia med karamell eller sjokoladesmak)
1 klype himalayasalt
2 ss kokosolje
Evt 1-2 ss fløte (eller kokosmelk) om massen er for tykk

Om hasselnøttene har skall på seg, rist de litt i ovnen i noen minutter til det “lukter nøtter”. Ta de ut og legg de i et rent kjøkkenhåndkle. Rull litt på de med et kjøkkenhåndkle så skallet faller av.
økologiske hasselnøtter med skall



Kjør hasselnøttene i en kjøkkenmaskin til det blir en fin nøttemasse. Press appelsinen. Tilsett de andre ingrediensene, appelsinen til sist. Spe på til ønsket konsistens.

Smak på massen. Trenger den noe mer? Søtt? Tilsett mer sukrinmelis. Salt? Kokosolje? Det er bare å ha i mer av det du liker. Jeg hadde oppi ca 25 dråper med Stevia med sjokolade og vaniljesmak.

Serveres på nystekt brød. Eller spises med skje 😉