Hjemmelaget, sunt nugattipålegg

lag eget sjokoladepålegg

Her er oppskrift:
200 g hasselnøtter
4 ss råkakao
1 liten appelsin
2 ss rå lønnesirup
2 ss sukrinmelis (evt stevia med karamell eller sjokoladesmak)
1 klype himalayasalt
2 ss kokosolje
Evt 1-2 ss fløte (eller kokosmelk) om massen er for tykk

Om hasselnøttene har skall på seg, rist de litt i ovnen i noen minutter til det “lukter nøtter”. Ta de ut og legg de i et rent kjøkkenhåndkle. Rull litt på de med et kjøkkenhåndkle så skallet faller av.
økologiske hasselnøtter med skall



Kjør hasselnøttene i en kjøkkenmaskin til det blir en fin nøttemasse. Press appelsinen. Tilsett de andre ingrediensene, appelsinen til sist. Spe på til ønsket konsistens.

Smak på massen. Trenger den noe mer? Søtt? Tilsett mer sukrinmelis. Salt? Kokosolje? Det er bare å ha i mer av det du liker. Jeg hadde oppi ca 25 dråper med Stevia med sjokolade og vaniljesmak.

Serveres på nystekt brød. Eller spises med skje 😉

3 Comments

  1. amy amy
    May 20, 2012    

    mmmmmmm.. dette skal jeg prøve meg på!

  2. May 23, 2012    

    Jeg elsker nugatti.
    Gjett om jeg skal prøve denne 🙂

    • May 23, 2012    

      Enig! Skal lage det igjen i kveld tror jeg! 🙂

No Pings Yet

  1. Hva kan jeg sende med i matboksen? | Melissa Spania on January 29, 2015 at 21:24
  2. Sjokoladepålegg til frokost? | Melissa Spania on April 6, 2015 at 22:18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen