Hjemmelaget ansiktsserumEtter fylte 30 begynner huden å vise første tegn til aldring. Smilerynker, “kråketær” og linjer i pannen sniker seg raskt innpå om vi vil eller ikke. Det er viktig å få inn gode hudpleierutiner tidlig av, helst allerede i tenårene. Det trenger nødvendigvis ikke bety at man står på badet en halvtime hver dag, men at du har gode produkter tilrettelagt din hud som du bruker på daglig basis.

Jeg er ingen hudekspert, men jeg har plukket opp litt råd og tips på veien fra en kvisete tenåring til en nybakt mor med pigmentflekker herfra til månen. I tillegg til en kostholdsendring har jeg stor tro på at ved bruk av naturlige og få ingredienser vil huden takke deg.

I oppskriften under tipser jeg om hva jeg selv bruker, men jeg anbefaler at du leser deg opp litt innen eteriske oljer for å finne ut hvilke som er bra for akkurat din hud.

Du trenger:
Jojobaolje som en baseolje (også kalt bæreolje)
Eteriske oljer
Glassbeholder, helst med dråpeteller

Hvorfor jojobaolje som base?
Denne oljen blir ofte brukt i hudpleie og kosmetikk fordi den ligner litt på menneskehudens egen serum, trekker seg godt inn i huden, holder på fuktigheten og gjør huden mykere. Jojobaolje er å finne i frøene til jojoba-planten som finnes i Sør-California og i Nordvest-Mexico.

For å lage serumet, tilsetter du først eteriske oljer i beholderen og deretter fyller opp med olje. Rist før bruk. Hell en dråpe i pannen og på hvert kinn og masser inn morgen og kveld på nyrenset hud.

Jeg har hatt oppi 20 dråper med Frankincense, Geranium og Lavendel. Og 10 dråper med tetreolje (Melaleuca). Til sist hadde jeg 5 dråper av både Myrr og Helichrysum.

4 Comments

 1. Lillian Lillian
  February 5, 2018    

  Hei Ca hvor mye jojobaolje hadde du sammen med de eteriske oljene? (Eller hvor stor beholder brukte du?) Hilsen Lillian.

  • February 5, 2018    

   Jeg fylte opp til ca halvparten av den beholderen som er på bildet. Men før jeg fant ut hvilke eteriske oljer som passet for min hud, lagde jeg flere “rollers” på 10ml som jeg prøvde i forkant. Da halverte jeg dråpene og fylte helt til topps med olje.
   Det er litt vanskelig å si akkurat hvor mye baseolje, for alle sin hud er så forskjellig. Jeg vil anbefale deg å lage noen runder i forkant før du bestemmer deg og så kjører du på 🙂

 2. Rigmor Rigmor
  April 13, 2018    

  Hvor mye rommer den brune pumpeflasken du viser på bildet? Er det økologisk jojobaolje, og i tilfelle, hvor har du kjøpt den?

  • April 16, 2018    

   Hei Rigmor

   Jeg bruker økologisk jojoba som jeg selger i helsekosten min.
   De brune flaskene jeg har er 50 ml 🙂

No Pings Yet

 1. Ansiktsmasker du lager selv | Melissa Spania on February 11, 2018 at 18:43

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.