Etter fylte 30 begynner huden å vise første tegn til aldring. Smilerynker, “kråketær” og linjer i pannen sniker seg raskt innpå om vi vil eller ikke. Det er viktig å få inn gode hudpleierutiner tidlig av, helst allerede i tenårene. Det trenger nødvendigvis ikke bety at man står på badet en halvtime hver dag, men at du har gode produkter tilrettelagt din hud som du bruker på daglig basis.

Jeg er ingen hudekspert, men jeg har plukket opp litt råd og tips på veien fra en kvisete tenåring til en nybakt mor med pigmentflekker herfra til månen. I tillegg til en kostholdsendring har jeg stor tro på at ved bruk av naturlige og få ingredienser vil huden takke deg.

I oppskriften under tipser jeg om hva jeg selv bruker, men jeg anbefaler at du leser deg opp litt innen eteriske oljer for å finne ut hvilke som er bra for akkurat din hud.

Du trenger:
Jojobaolje som en baseolje (også kalt bæreolje)
Eteriske oljer
Glassbeholder, helst med dråpeteller

Hvorfor jojobaolje som base?
Denne oljen blir ofte brukt i hudpleie og kosmetikk fordi den ligner litt på menneskehudens egen serum, trekker seg godt inn i huden, holder på fuktigheten og gjør huden mykere. Jojobaolje er å finne i frøene til jojoba-planten som finnes i Sør-California og i Nordvest-Mexico.

For å lage serumet, tilsetter du først eteriske oljer i beholderen og deretter fyller opp med olje. Rist før bruk. Hell en dråpe i pannen og på hvert kinn og masser inn morgen og kveld på nyrenset hud.

Jeg har hatt oppi 20 dråper med Frankincense, Geranium og Lavendel. Og 10 dråper med tetreolje (Melaleuca). Til sist hadde jeg 5 dråper av både Myrr og Helichrysum.