lchf vafler

Jeg er tilbake på spansk jord igjen. Og det var en fryd å kjenne solen varme huden da jeg gikk ut av flyplassen!
Selv om det “bare” er knappe 4 timer med fly så blir dagen fryktelig lang, spesielt når man er oppe før 5, blir stoppet for kroppsvisitt på flyplassen, forsinkelser med flyet osv osv. En toller tok til og med fra meg noen matvarer. Argh. Så i kveld blir det tidlig i seng. Jeg er rett og slett utslitt!

En titt i kjøleskapet avslørte egg, smør og cottage cheese. Jentene ville ha vafler til middag så da ble det det.

Du trenger:
(ca 8 plater)
6 økologiske egg
1 boks cottage cheese
2 ss mandelmel fra Funksjonell Mat
1 tskj bakepulver
1 klype salt
50 gr smeltet smør
Kardemomme
Søtning, for eks 2 ss sukrin pluss eller kokosblomstsukker

Bland alle ingrediensene sammen. Røren blir ganske mørk pga mandelmeletmelet.
Stekes i rikelig med smør og nytes med det samme!
Jeg hadde en svær klatt upasterisert rømme som jeg kjøpte hos Duggurd. Smakte himmelsk med hjemmelaget syltetøy til.

Jeg har mange flere vaffeloppskrifter her inne på bloggen. Ta gjerne en titt her for andre versjoner.